Actualitzat 8/4/2019 15:02:45 +00:00 CET

Álvarez de Toledo (PP) planteja un "rescat democràtic de Catalunya"


EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP per Barcelona en les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha plantejat aquest dilluns un "rescat democràtic de Catalunya" contra l'independentisme.

"Davant dels plans i projectes CDR, el nostre projecte RDC: Rescat Democràtic de Catalunya i dels catalans", ha afirmat en l'acte de presentació del programa electoral del PP a Barcelona juntament amb el líder del partit, Pablo Casado.

Ha destacat que el programa vol "empoderar els demòcrates de Catalunya" per reconèixer els catalans no independentistes i protegir els seus drets.

"Significa reconèixer que Catalunya ha estat fracturada, està trencada. Ells volien un sol poble amb la meitat sotmesa. Aquesta meitat ha dit no al nacionalisme", ha etzibat.

Per això, ha assegurat que el PP vol "protegir, emparar, enfortir i visibilitzar" els catalans no independentistes perquè hi hagi una Catalunya per a tothom.

També promet "una autèntica devolució d'autonomia als demòcrates de Catalunya" i ha repassat les qüestions en què considera que s'han vulnerat alguns valors democràtics: falta de neutralitat en l'espai públic, adoctrinament a les escoles, policia política i televisió pública sectària, segons ella.

D'aquesta manera, ha reivindicat que el programa és una estratègia a llarg termini per "plantar cara al nacionalisme" i ha cridat a recuperar l'esperit de la manifestació constitucionalista del 8 d'octubre del 2017 a Barcelona.

"Convertir l'esperit del 8 d'octubre en el germen d'una nova política i una nova Catalunya. Inundarem Catalunya d'amor per la igualtat i la llibertat", ha conclòs.

"ANCORATGE EN LA LLIBERTAT"

La subsecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, una de les encarregades d'elaborar el programa, ha subratllat que el programa popular gira en tres eixos: l'"ancoratge en la llibertat", les reformes estructurals i un marc estable de convivència.

Ha argumentat que és el programa "més sòlid, perquè interpel·la tots els espanyols", i ha enaltit el candidat a la Presidència Pablo Casado com el més fiable.

També ha intervingut el president dels populars catalans, Alejandro Fernández, que ha dit que a Casado li correspon una "missió històrica: el rescat democràtic de Catalunya".

I ha insistit que abordaran aquest repte "des de la Constitució, en la Constitució i mai fora de la Constitució", encara que considera que el PSOE la vol posar en subhasta pactant amb els independentistes.