Publicat 19/10/2019 15:31:32 +02:00CET

Álvarez de Toledo (PP): "Que perdin tota esperança els colpistes i la guanyin els demòcrates"

Cayetana Álvarez de Toledo i Llanos de Luna (PP) visiten la plaça Urquinaona, un dels focus dels disturbis arran de la sentència del procés independentista.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest dissabte que "perdin tota esperança els colpistes i la guanyin els demòcrates" després de cinc dies de disturbis a Catalunya després de la sentència del procés independentista.

En declaracions als mitjans a la plaça Urquinaona --focus de les protestes del divendres--, ha dit que s'ha "marginat i silenciat" a la meitat dels catalans, però ha defensat que el procés independentista acabarà fracassant.

Ha assegurat que, si els separatistes decideixen proclamar la independència, "acabaran com els seus amics: a la presó o pròfugs de la justícia".

Per a ella, ara es necessita coratge i fortalesa institucional, ja que, segons ella, és l'única manera de recuperar la convivència i deixar de viure a una Catalunya "enfrontada i incendiada".

"On està portant el separatisme a aquesta ciutat? A la degradació més absoluta", ha dit, i ha afegit que només qui odia Catalunya pot convertir veïns en ostatges, segons ella.

També ha mostrat el seu suport a la "exemplaritat" de l'actuació dels cossos policials durant la nit d'aquest divendres, i ha condemnat les agressions que han sofert els periodistes durant les protestes.