Publicat 30/7/2019 15:36:45 +02:00CET

Álvarez de Toledo i Maroto seran els portaveus del PP al Congrés i Senat, i Beltrán ocuparà Organització

La nueva portavoz del PP en el Congreso de los Diputados, Cayetana Álvarez de Toledo; el nuevo portavoz del partido en el Senado, Javier Maroto; y el secretario general de la formación, Teodoro García Egea, durante la rueda de prensa posterior a la reunió
Eduardo Parra - Europa Press

Terol substitueix Tirado en Territorial, Montesinos s'encarregarà de Comunicació i Levy passa a presidir el Comitè de Drets i Garanties

MADRID, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimarts davant la plana major del partit que la diputada per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, serà la nova portaveu del Grup Popular al Congrés, mentre que el de Vitòria Javier Maroto, fins ara sotssecretari d'Organització, serà el portaveu del PP al Senat. Un dels principals nomenaments és el de la presidenta del partit a Navarra i diputada per Madrid, Ana Beltrán, que serà la nova sotssecretària d'Organització.

Casado ha avançant aquests nomenaments davant la Junta Directiva del PP, màxim òrgan del partit entre congressos, que reuneix desenes de càrrecs, entre membres del comitè de direcció del PP, diputats, senadors i càrrecs territorials. La reunió, que se celebra a porta tancada per afavorir les intervencions dels assistents, ha comptat amb absències de destacats barons territorials del partit com Alberto Núñez Feijóo, Juanma Moreno i Alfonso Alonso, que han excusat la seva absència per motius d'agenda.

El president del PP manté sis sotssecretaries, en les quals només repeteixen Isabel García Tejerina a l'àrea de Sectorial i Cuca Gamarra al capdavant de Política Social. Les altres quatre pateixen modificacions entre els titulars o en l'estructura. Així, Ana Beltrán s'encarregarà d'Organització, l'àrea que fins ara ocupava Maroto; en Territorial, l'exalcalde de Boadilla Antonio González Terol substitueix Vicente Tirado (que era fins ara sotssecretari de Política Autonòmica i Local); i en Comunicació, el diputat malagueny Pablo Montesinos dirigirà aquesta àrea en substitució de la gallega Marta González.

A més, Casado ha decidit modificar la sotssecretaria d'Estudis i Programes que dirigia Andrea Levy i, en el seu lloc, ha creat la sotssecretaria de Participació, de la qual s'encarregarà el gallec Jaime Olano. Levy, regidora de Cultura, Esports i Turisme, continua en l'Executiva però serà la responsable del Comitè de Drets i Garanties del PP, un lloc que fins ara ocupava Rafael Hernando.

PORTAVEU AL CONGRÉS I SENAT

Álvarez de Toledo serà la nova portaveu del PP al Congrés, i tindrà com a número dos en la Secretaria General del Grup Popular Guillermo Mariscal. Hi haurà quatre portaveus adjunts: Carlos Rojas, Mario Garcés, Marta González (que deixa el seu lloc a Gènova per tornar al Congrés) i Sandra Moneo. La coordinadora de Comissions serà Macarena Montesinos; el tresorer del Grup Ignacio Echaniz; i la secretària general adjunta del Grup Popular a la Cambra baixa, Isabel Borrego.

A l'arribada a la Junta Directiva, Álvarez de Toledo ha assegurat que aquest dimarts comença una "nova etapa" en el partit i ha confessat que ocupar el càrrec de portaveu del Congrés és "un gran honor" i "una gran responsabilitat". La diputada per Barcelona (Madrid, 1974) és historiadora i periodista i ja va ocupar un escó entre el 2008 i el 2015, si bé a l'octubre d'aquest últim any, a dos mesos de les generals, va enviar una carta al llavors president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en què li oferia deixar l'escó.

En aquell moment havia manifestat públicament que no tenia "arguments suficients per defensar la gestió de Rajoy" i uns mesos abans havia arribat a demanar un "nou lideratge" en el PP. Álvarez de Toledo, que va impulsar el moviment cívic 'Libres de iguales', és membre del patronat de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES). De fet, va ser directora de l'Àrea Internacional de la FAES que presideix José María Aznar, fundació a la qual també ha estat vinculat Pablo Casado.

CANVIS AL SENAT I AL PARLAMENT EUROPEU

En el cas del Senat, Casado ha optat per Javier Maroto (Vitòria, 1972), actual sotssecretari d'Organització del partit, que es va quedar sense escó per Àlaba en les eleccions generals del 28 d'abril, de la qual va ser nomenat director de campanya. En aquests comicis, el PP va patir un sever revés electoral en passar de 137 a 66 diputats.

Maroto va ser designat la setmana passada senador autonòmic per Castella i Lleó. Això sí, el seu nomenament ha provocat dures crítiques del PSOE, que estudia portar a la Justícia l'empadronament de Maroto a la localitat segoviana de Sotosalbos en entendre que pot ser fraudulent.

A la Cambra alta ocuparà el càrrec de secretari general Salomé Pradas, que fins ara era portaveu adjunta del Grup Popular. Com a portaveus adjunts al Senat han estat designats María Salom, José Manuel Barreiro, Asier Antona i David Erguido. Com a tresorer exercirà Antonio Román.

Al Parlament Europeu, la portaveu Dolors Montserrat estarà acompanyada per Esteban González Pons com a secretari general. Exercirà com a portaveu adjunta Pilar del Castillo i Pablo Arias serà el tresorer del grup parlamentari a Brussel·les.