Publicat 25/4/2019 14:53:59 +02:00CET

Álvarez de Toledo elogia el rei i el seu discurs del 3-O: "Volen esborrar les seves paraules"

Pablo Casado acudeix a un míting a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

"Avui el TC ha declarat inconstitucionals 10 articles de la LEC. Bé."

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha posat en valor aquest dijous la figura del rei i el discurs que va fer el 3 d'octubre del 2017 --dos dies després de l'1-O-- com a mxim defensor de la igualtat, llibertat i fraternitat a Espanya contra l'independentisme.

"El discurs del rei l'han intentat prohibir, volen esborrar les seves paraules de la histria", ha sostingut en un acte que ha reunit més de 300 persones a Barcelona amb el candidat a la presidncia del Govern espanyol, Pablo Casado, i el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández.

La candidata també ha celebrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi declarat anticonstitucionals deu articles de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC): "Avui el TC ha declarat inconstitucional 10 articles de la LEC. Bé".

ÁLVAREZ I CASADO: "NO ESTEU SOLS"

"Sé molt bé que a Catalunya hi ha molta preocupació i una gran inquietud amb la conducta de les autoritats autonmiques. Als que així ho senten, els dic que no estan sols ni ho estaran", ha sostingut, citant textualment part del discurs que el rei va fer el 3 d'octubre amb motiu de l'1-O.

En aquesta línia, Pablo Casado ha proms que un govern del PP emparar els catalans constitucionalistes, i també ha parafrasejat el discurs del rei: "No esteu sols".

I Alejandro Fernández, que s'ha definit com a monrquic, ha alertat que l'independentisme té la intenció de "reactivar el cop" sustentat en quatre elements: disposar d'una estructura, eixamplar la base, buscar el 'momentum' i així negociar la república, que segons ell passa per aconseguir primer l'espanyola.

Ha assegurat que a Catalunya cal defensar la democrcia i unir el constitucionalisme, i que només el PP pot aconseguir-ho, perqu Cs no només va renunciar a presidir el Govern després de les eleccions catalanes, sinó també a unir el constitucionalisme, segons ell: "Sense aquesta decisió no podria entendre's avui que els dirigents de Cs se n'hagin anat de Catalunya".

Fernández ha dit que qui s'apropa al PP a Catalunya té uns principis i un patriotisme infrangibles i ha agrat a Álvarez de Toledo que hagi fet una campanya intelligent sense vulgarizar la política, segons ell: "Un gran encert".

També ha elogiat Casado per ser el millor dins i fora del partit, i ha acusat el president del Govern central, Pedro Sánchez, de dedicar-se a parlar només amb els catalans independentistes, a diferncia del líder del PP, que "no té cap intenció de ser enganyat per cap nacionalista astut".

SUPORT DE L'ESTAT

Cayetana Álvarez de Toledo ha tornat a acusar Sánchez d'instrumentalitzar la violncia de gnere i ha acusat l'esquerra de voler fer creure que existeix una ideologia de dretes que es dedica a l'assassinat de les dones: "La dreta no mata dones, i l'esquerra tampoc".

Ha assegurat que la gran anomalia espanyola i catalana que hi ha és el PSOE perqu, segons ella, ha blanquejat al nacionalisme, ha premiat els independentistes i ha abandonat els demcrates: "S'han autoexcls del bloc constitucional".

També ha apellat a l'esperit de la manifestació del 8 d'octubre del 2017 a Barcelona com a punt d'inflexió per recuperar la democrcia a Catalunya: "He comprovat dues coses: que aquest esperit constitucionalista és molt més fort del que molts creuen i que només cal una cosa: el suport de l'Estat democrtic del proper govern d'Espanya".