Publicat 1/12/2019 17:03:40 +01:00CET

Álvarez de Toledo diu que Sánchez és el "principal factor d'escalfament anticonstitucional"

La portaveu del Partit Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 1 des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Partit Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assenyalat que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, s'ha convertit en "el principal factor d'escalfament anticonstitucional".

"Aquests dies se celebra una cimera important a Madrid, però se n'hauria de celebrar una altra, una cimera pel clima polític", ha dit aquest diumenge en declaracions als mitjans durant la seva participació en la jornada de portes obertes del Congrés.

Segons ella, el clima polític a Espanya "està assolint nivells de contaminació sufocants". En aquest sentit, ha assegurat que "hi ha un clima d'escalfament anticonstitucional promogut pels aliats del president espanyol en funcions".

Per això, Álvarez de Toledo ha manifestat la seva "profunda inquietud" davant d'un moment polític a Espanya de "gran degradació" i ha advertit Sánchez que, si "fracassa" en les seves negociacions", no demani "una abstenció" al PP. "És a dir, que nosaltres regalem a Sánchez els nostres vots perquè després faci la seva política d'aliances amb forces anticonstitucionals", ha dit.

Així mateix, la portaveu del PP ha incidit que Sánchez "ha fracassat quatre vegades a l'hora d'obtenir el suport majoritari dels espanyols per formar govern" i ha subratllat que, davant d'aquests quatre "fracassos", "no hauria de tenir dret" a presentar-se a unes cinquenes eleccions.