Publicat 4/11/2019 17:16:56 +01:00CET

Álvarez de Toledo demana al rei que doni "continuïtat" al discurs del 3-O i que visiti més Catalunya

La candidata del PP en el 10N per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, al Cercle Eqüestre.
EUROPA PRESS

Critica Vox per "renunciar a la Constitució per culpa d'uns deslleials"

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP a les eleccions generals per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat al rei que doni "continuïtat" al discurs que va fer el 3 d'octubre del 2017 i que faci més visites a Catalunya, amb motiu de la presència a Barcelona de la família reial per lliurar els Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi).

En un esmorzar-col·loqui al Cercle Eqüestre de Barcelona aquest dilluns, Álvarez de Toledo ha dirigit al monarca una carta oral, en la qual ha qualificat de gest històric i inèdit el discurs del rei després de l'1-O, que el veu com el més important per a la monarquia des del 1978, i ha dit que continuïtat "significa una nova interlocució entre la corona i el constitucionalisme a Catalunya".

Ha assegurat, en aquesta missiva dirigida al monarca, i s'ha referit als independentistes i republicans: "No és a la vostra majestat a qui cerquen expulsar, no és als Borbó, per coronats, per presumptament anacrònics, l'expulsió que promouen és la dels valors moderns, la tolerància, la discrepància i el pluralisme; llibertat, igualtat i fraternitat".

EL REI "ENCARNA" VALORS REPUBLICANS

Álvarez de Toledo ha afirmat que els que s'oposen al rei no promouen la república, són falsos republicans i fomenten la divisió entre la societat catalana i del conjunt d'Espanya en classes, i encoratgen l'enfrontament, ha opinat: "És la nostra majestat qui avui encarna i defensa els millors valors republicans".

Ha demanat al rei que dialogui també amb els veterans que s'oposen a l'independentisme i amb els joves contraris a l'independentisme per conèixer la realitat a Catalunya: "El que el constitucionalisme defensa aquí no és partidista, ni parcial", sinó que és el que el rei representa, la integració dels diferents en un projecte comú de llibertat, el que és la corona, ha definit.

A preguntes dels assistents sobre l'euroordre emesa contra l'expresident català Carles Puigdemont, la candidata del PP ha dit que veu en alguns països europeus hi ha sobre Espanya una antiga condescendència, com si fos "un país retrògrad, reaccionari, una mica renyit amb la modernitat", que ella mateixa tenia anteriorment, que va quallar per interès d'alguns països i que alguns ciutadans es van creure.

Davant això, ha cridat a reconèixer la democràcia present a Espanya i la seva altura jurídica i moral, que creu que es va plasmar per exemple en les garanties processals exemplars que veu en el judici de l'1-O: "Però si no ens ho creiem nosaltres, és difícil que un jutge belga o alemany ho cregui", per la qual cosa són necessaris polítics que mostrin aquest orgull.

Sobre Vox, ha dit que no li agrada que desisteixin de la Constitució del 1978 en parlar de la derogació de les Autonomies perquè creuen que han fracassat, ha opinat: "Renunciar a la Constitució per culpa d'uns deslleials, que en el fons són minoria, és un error i una frivolitat. Crec que que la Constitució de l'any 78 és el millor que hem fet els espanyols en 500 anys de difícil història en comú".

També ha criticat que "encoratgen ficcions, és a dir, prometen coses que saben que no podran complir", com aquesta derogació de l'estat autonòmic o l'aixecament de murs infranquejables a Ceuta i Melilla, fet davant el qual ha advocat a tractar els ciutadans com a adults.

Sobre Cs, la popular ha recordat que, com ja ha reconegut públicament, va votar a aquest partit, i ha lamentat que no acceptessin la proposta d'unir-se a Espanya Suma que li va fer a la líder de la formació taronja Inés Arrimadas per a les eleccions municipals, ja que la divisió els "afebleix".

UN ESCÓ MÉS

"Demano a persones que contemplen posicions alternatives o votar a aquests partits que reagrupin en les urnes el que els polítics no hem estat capaços de reagrupar en les sigles", i ha dit que amb un escó més del PP en relació al PSOE suposarà un punt d'inflexió a favor de la candidatura de Pablo Casado.

En les seves respostes, Álvarez de Toledo també ha proposat crear a Catalunya un "plus territorial" per a Guàrdies Civils i jutges, esmentant el que hi ha al País Basc --que es va instaurar durant el terrorisme d'ETA--, així com una xarxa paral·lela d'escoles que no tinguin el català com a llengua vehicular i mitjans de comunicació públics que recolzin el constitucionalisme.