Publicat 16/3/2019 17:43:37 +01:00CET

Álvarez de Toledo demana mobilització per acabar amb el "gegantesc projecte d'estrangeria" del procés

28A.- Álvarez de Toledo és presenta per acabar amb el "gegantesc projecte d'estr
UNIDAD EDITORIAL - Archivo

"Com més diguin 'Cayetana és de fora' o 'no parla catal', més poderós ser el sentit d'aquesta candidatura", proclama

MADRID, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP al Congrés per Barcelona i portaveu de la plataforma Lliures i iguals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dissabte que es presenta per frenar el "desafiament majúscul" que representa l'independentisme a Catalunya, ja que, segons ha dit, el procés consisteix en un "gegantesc projecte d'estrangeria" que aposta per la "xenofbia i la intolerncia". Per aix, ha demanat a tot el PP "coratge i mxima mobilització".

"La meva candidatura, el PP, nosaltres, el que som en aquest gest és una impugnació del projecte nacionalista que consisteix a convertir els nostres conciutadans en estrangers", ha afirmat Álvarez de Toledo en un acte en el Cercle de Belles Arts de Madrid, on el líder del PP, Pablo Casado, ha presentat els número u del partit al Congrés en les properes eleccions generals del 28 d'abril. Tots ells han posat junts en una foto de família.

La candidata per Barcelona, que ja va ser diputada entre 2008 i 2015, ha subratllat que Espanya est davant el moment "més crític" des de 1978 i en aquest cas és "veritat" perqu el país es juga la seva "continutat histrica" com a "comunitat de ciutadans lliures i iguals amb un sistema de convivncia i llibertat". Per aix, ha recalcat que Espanya "només seguir unida i democrtica amb un Govern liderat pel PP i Pablo Casado".

Després d'assegurar que el PPC porta anys lliurant una "batalla duríssima" contra l'independentisme, ha assenyalat que "quantes més vegades diguin" que ella per ser espanyola o "mig Argentina" no té dret a presentar-se per Barcelona "més exposen la cara bruta del seu projecte, que és la xenofbia, el segregacionisme i el racisme". "Com més vegades diguin 'Cayetana és de fora', 'no parla catal' o 'no té dret a representar-nos' més poderós ser el sentit d'aquesta candidatura del PP", ha proclamat.

"CATALUNYA NO EST CONDEMNADA AL TRIBALISME"

Al seu entendre, el projecte nacionalista es resumeix en l'objectiu de convertir els vens de Catalunya en "estrangers" i negar el projecte de llibertat que va néixer el 1978. "Aix és el procés, un gegantesc projecte d'estrangeria, xenofbia i intolerncia", ha asseverat.

Aix sí, ha ressaltat que Catalunya no est "condemnada a la xenofbia i al tribalisme". "No est condemnada a ser una tribu sinó a formar part essencial del sistema democrtic i d'una de les millors democrcies del món", ha manifestat.

A més, ha lamentat que en aquests anys els independentistes hagin anat guanyant una "batalla intellectual" amb "molta propaganda, pedagogia i el desistiment ali".

"Es va crear la idea que no teníem dret a opinar els altres del que ocorregués a Catalunya i d'aquí neix el dret a l'autodeterminació", ha relatat, per rebutjar que existeixi aquest "dret massiu al desfalc de sobirania" perqu "tots" són "propietaris d'Espanya".

Álvarez de Toledo ha afirmat que ha fet el pas d'encapalar la llista per Barcelona per "plantar cara" a l'independentisme. "Vaig a Catalunya a exercir el meu dret de ciutadania, vaig plenament determinada, perfectament determinada i feliment determinada", ha emfatitzat.

DEMANA EIXAMPLAR LA BASE DELS CONSTITUCIONALISTES

La candidata del PP per Barcelona ha cridat els seus a "eixamplar la base" dels qui defensen la Constitució en aquesta comunitat i ha assenyalat que si el PSOE "s'obstina a donar-se de baixa d'aquest espai constitucional", els deixa el Partit Popular la tasca d'"ocupar aquest espai", de manera que hi hagi més ciutadans compromesos amb la Carta Magna.

Álvarez de Toledo s'ha mostrat convenuda que el PP governar després de les generals d'abril perqu "Espanya ho necessita" i els espanyols ho "requereixen". A més, ha avisat que un Partit Popular "feble" ser "sinnim d'una Espanya feble" i, per tant, Espanya "només seguir unida i democrtica amb un Govern liderat pel Partit Popular i Pablo Casado".

I ha aprofitat el seu discurs per defensar la política assegurant que quan aquest ofici "injuriat" en aquest moment s'exerceix bé fa que el "populisme es dissolgui i desaparegui". Segons ha subratllat, els candidats del PP volen assumir una responsabilitat davant els espanyols amb el "valor de la veritat" enfront del "nacionalisme, populisme i sanchisme".