Álvarez de Toledo demana explorar les "millors fórmules" a Galícia, el País Basc i Catalunya

Actualitzat 13/2/2020 16:45:26 CET
La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, 11 de febrer del 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que confia que el PP i Cs podran arribar a un acord de cara a les eleccions gallegues i basques del 5 d'abril i les catalanes que se celebraran més endavant. A parer seu, cal "triar els millors candidats" i "explorar les millors fórmules" a cada territori per oferir una alternativa a l'esquerra i el nacionalisme.

"Tinc confiança absoluta en què aquesta operació sortirà. Ha de sortir perquè és bona per a Espanya", ha assegurat Álvarez de Toledo, que ha admès que ella no forma part de l'equip de negociació i no pot oferir detalls de les converses.

En una entrevista a Telecinco, que ha recollit Europa Press, la dirigent del PP ha subratllat que ella "sempre" ha defensat la reagrupació de l'espai constitucionalista per desbancar l'esquerra i el nacionalisme. Segons ella, aquesta unió ha d'anar "molt més allà" i incloure també "socialdemòcrates", fet que suposa una "operació molt gran i difícil".

Álvarez de Toledo ha assenyalat que hauria estat "millor començar la casa per la teulada", de tal manera que el PP i Cs haguessin anat plegats a les generals, però ha recalcat que el partit taronja "no ho va voler". Ara, ha dit, cal fer-ho per territoris i a cadascun la situació "no és igual" i requereix "generositat" i "flexibilitat".

"Afecta territoris i cal triar els millors candidats i explorar les millors fórmules per aconseguir l'objectiu prioritari de frenar l'avanç de l'esquerra i del nacionalisme, i oferir una alternativa de llibertat i enfortiment institucional", ha manifestat.

Contador