Publicat 31/7/2019 11:13:53 +02:00CET

Álvarez de Toledo assegura que respondrà "amb fets" als dubtes sobre la seva designació com a portaveu del PP

La portavoz del PP en el Congreso de los Diputados, Cayetana Álvarez de Toledo, ofrece declaraciones a los medios de comunicación en la Cámara Baja un día después de su nombramiento.
Óscar J.Barroso - Europa Press

Es mostra a favor d'una fórmula com Navarra Suma a nivell estatal i d'una gran coalició, però "de constitucionalistes"

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La nova portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimecres que respondrà "amb fets" als dubtes que ha generat en el partit el seu nomenament, i ha al·legat que li posen l'etiqueta de 'radical' per ser "ferma i vehement" contra el nacionalisme.

En una entrevista a la Cope, recollida per Europa Press, la portaveu parlamentària ha defensat que ella parla "amb claredat" i respondrà "amb fets" als dubtes que ha generat el seu nomenament. Ha argumentat que mirarà de ser una bona portaveu i dirigirà bé el grup de diputats. "És petit, però és el germen d'una alternativa necessària", ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que l'oposició no es troba en funcions, per la qual cosa ha promès treballar a favor d'una oposició "lleial als votants del PP i al conjunt d'espanyols", però, ha indicat, "difícilment es pot ser lleial amb el deslleial Pedro Sánchez". Així, ha recalcat que la seva tasca no serà apuntalar la majoria "socialpopulista" del PSOE.

Pel que fa a les crítiques sobre el seu perfil dretà, Álvarez de Toledo ha lamentat que a Espanya es catalogui els polítics pel seu posicionament sobre el nacionalisme. "Si ets tou amb el nacionalisme, et consideren moderat i si ets ferm i vehement contra el nacionalisme ets radical", ha adduït.

REAGRUPAMENT DE LA DRETA

D'altra banda, la flamant portaveu popular s'ha mostrat favorable a exportar l'experiment polític de Navarra Summa, que va unir UPN, el PP i Cs, a nivell estatal en unes possibles eleccions el 10 de novembre.

A parer seu, es tracta de l'operació "més intel·ligent" que s'ha fet a Espanya darrerament i a curt termini "és el camí" a seguir.

Encara que admet que no sap quina fórmula exacta s'hauria d'aplicar, Álvarez de Toledo ha avisat que si no hi ha una suma de la dreta, "es farà per la base", en referència al fet que el PP serà la principal marca electoral d'aquest espai.

Alhora, preguntada per la possibilitat d'una gran coalició amb el PSOE, com en el govern alemany, la dirigent popular ha explicat que està a favor d'explorar aquesta opció en circumstàncies "especialment greus", com el que es viurà aquesta tardor presumiblement amb la sentència del procés.

No obstant això, Álvarez de Toledo ha refredat aquesta opció en entendre que l'actual PSOE esdevé un "problema greu" i ha abandonat l'espai del constitucionalisme. Per això, ha resumit que li sembla positiu una gran coalició, "però de constitucionalistes compromesos".