Publicat 15/10/2019 12:56:23 +02:00CET

Álvarez de Toledo admet la seva "decepció" amb alguns aspectes de la sentència i qüestiona que es publiqui en campanya

La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ofereix declaracions als mitjans de comunicació quan arriba al Comitè de Direcció del Partit Popular al carrer Génova, Madrid.
Oscar Cañas - Europa Press - Archivo

MADRID, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimarts que "comparteix" la posició de la Fiscalia i ha admès la seva "decepció amb alguns aspectes de la sentència" del procés, que descarta la rebel·lió i condemna a penes d'entre 9 i 13 anys els dirigents independentistes.

"Tinc dubtes sobre la idoneïtat d'haver publicat aquesta sentència en plena campanya electoral. No crec que hagi estat la millor idea. Es podria haver ajornat la publicació d'aquesta sentència un mes sense cap problema", ha manifestat en una entrevista a la cadena Cope, que ha recollit Europa Press.

Tot i que opina que s'hauria d'haver fet aquesta "reflexió", ha subratllat que, un cop s'ha publicat la sentència, cal "defensar-la, respectar-la i exigir que els altres la respectin i l'acatin". "Clarament la sentència és una derrota del totalitarisme dels qui van pretendre segregar un tros d'una comunitat política amb un projecte xenòfob, de discriminació i ruptura", ha proclamat.

ELS CONDEMNATS "HAURIEN DE DEMANAR PERDÓ"

Després d'assegurar que Espanya és una "grandíssima democràcia" en la qual "no hi ha impunitat", ha assenyalat que els condemnats "haurien de demanar perdó a la societat espanyola". "I demanar-se perdó gairebé a si mateixos i a les seves famílies, i plantejar-se si valia la pena tot això; si valia la pena trencar famílies i una comunitat política, causar destrosses i devastació econòmica. Ara cal, a partir de la condemna jurídica, una condemna política i social sobre aquests fets", ha destacat.

Tot i que ha expressat el seu respecte amb la sentència, Álvarez de Toledo ha reconegut que li costava "dissimular" la seva "decepció amb alguns aspectes". "Em resulta sorprenent que un cop a la Constitució passi per pressionar i negociar", ha ressaltat.

De fet, ha dit "compartir" la posició de la Fiscalia, que ha expressat la seva decepció per la decisió i ha rebutjat la unanimitat a qualsevol preu. Segons Álvarez de Toledo, el que va passar al Parlament català els dies 6 i 7 de novembre i l'1-O no va ser un "simulacre". Això sí, ha deixat clar que la seva "decepció personal" és compatible amb el respecte de la sentència i del Tribunal Suprem.