Publicat 14/09/2014 19:47

Álvarez deixa un grup amb 174 milions de beneficis el 2013 que ha acabat amb cinc anys de caigudes

MADRID, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El president d'El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, deixa un grup que va elevar el seu benefici un 6,2% en el seu últim exercici fiscal, entre març 2013 i febrer de 2014, fins a 174,3 milions d'euros, de manera que va trencar la seva tendència de cinc anys de caigudes, marcades per la crisi econòmica.

En el seu últim discurs davant dels accionistes el passat 31 d'agost, Álvarez es va marcar com a repte donar el salt internacional en un "temps raonable" i portar els seus formats de negoci a altres mercats.

"La direcció de la companyia seguirà promovent iniciatives d'innovació i estímul amb l'inestimable cooperació dels nostres proveïdors. I espera donar el pas de la internacionalització en un temps raonable", va subratllar el directiu en aquell moment, la companyia del qual té centres a Espanya i Portugal (Lisboa i Porto).

Álvarez no va revelar en la seva intervenció el 'full de ruta' d'aquest pla d'internacionalització, que El Corte Inglés pretén abordar una vegada sanejat el seu balanç i passat el rubicó de la crisi.

El volum de negoci del grup s'ha reduït un 1,8%, fins a 14.292 milions d'euros, i alhora el benefici brut d'explotació (Ebitda) es va mantenir estable en 728,2 milions d'euros, mentre que els fons propis van arribar als 8.894 milions d'euros, fet que suposa un increment del 0,5% més que l'any anterior.

A més, en aquest període el grup ha mantingut la feina, amb una plantilla de 93.300 treballadors (el 94% amb contractes indefinits), uns 3.000 menys que l'any passat, en el seu major part per jubilacions o terminació de contractes temporals.

D'altra banda, el gegant de grans magatzems ha fet durant aquest exercici una inversió de 404 milions d'euros, un 22% menys, respecte dels 570 milions d'euros de l'exercici anterior.

Durant l'últim any al front del gegant de la distribució, El Corte Inglés va refinançar 4.900 milions d'euros de deute bancari, va emprendre una emissió de bons per un import de 600 milions d'euros i va vendre el 51% del capital de Financera El Corte Inglés a Santander Consumer Finance.

El Corte Inglés va aportar durant el passat exercici a la renda nacional espanyola un total de 15.300 milions d'euros. El total de les aportacions que el grup ha realitzat a les diferents institucions i administracions de l'Estat en 2013 supera els 1.280 milions d'euros.

La companyia destaca que l'activitat comercial que genera El Corte Inglés i els seus 31.000 proveïdors suposa uns 12.000 milions d'euros anuals i subratlla que el poder de compra del grup i la seva varietat de productes i serveis el converteixen "en un dinamitzador del teixit empresarial espanyol en el seu conjunt".

Isidoro Alvarez ha col·locat El Corte Inglés com el primer gran magatzem europeu a l'exercici 2013, per davant del britànic Marks & Spencer, amb de 88 magatzems, 43 Hipercor, 203 botigues de proximitat, 29 Bricor, 98 Sfera, 108 botigues Òptica 2000 i 497 delegacions de Viatges El Corte Inglés a Espanya i altres 91 a l'estranger.

PIZARRO, EL SEU ÚLTIM FITXATGE.

Dos mesos abans de celebrar-se la junta d'accionistes, l'empresari Manuel Pizarro ha estat nomenat adjunt a la presidència d'El Corte Inglés i després va entrar en el consell d'administració del grup de grans magatzems.

Amb la seva incorporació al màxim òrgan de govern del grup, que passa a estar composat per nou membres, la figura de Pizarro adquireix més pes i rellevància.

En concret, el consell d'administració està integrat pel director general del grup, Dimas Gimeno, a més de Leopoldo del Nogal, Juan Hermoso, Florencio Lasaga, Carlos Martínez, Cartera Mancor (representada per Paloma García) i Corporació Ceslar (representada per Carlota Areces).

Entre les novetats també s'inclou la incorporació de l'advocat Antonio Hernández-Gil, que va ser degà del Col·legi d'advocats de Madrid, que assumeix la secretaria del consell d'administració del grup.

La de Pizarro era una aposta personal d'Isidoro Álvarez per tenir una figura de referència amb la qual reforçar l'àrea financera del grup, una vegada culminada el refinançament de deute i oberta la porta de noves línies de finançament amb l'apel·lació als mercats, després de tancar en 2013 la primera emissió de bons de la seva història per import de 600 milions.

Abans del nomenament de Pizarro, Álvarez ja havia col·locat al seu nebot Dimas Gimeno com a director general de la companyia.

Durante el último año al frente del gigante de la distribución, El Corte Inglés refinanció 4.900 millones de euros de deuda bancaria, acometió una emisión de bonos por un importe de 600 millones de euros y vendió el 51% del capital de Financiera El Corte Inglés a Santander Consumer Finance.

El Corte Inglés aportó durante el pasado ejercicio a la renta nacional española un total de 15.300 millones de euros. El total de las aportaciones que el grupo ha realizado a las distintas instituciones y administraciones del Estado en 2013 supera los 1.280 millones de euros.

La compañía destaca que la actividad comercial que genera El Corte Inglés y sus 31.000 proveedores supone unos 12.000 millones de euros anuales y subraya que el poder de compra del grupo y su variedad de productos y servicios le convierten "en un dinamizador del tejido empresarial español en su conjunto".

Isidoro Alvarez ha colocado El Corte Inglés como el primer gran almacén europeo en el ejercicio 2013, por delante del británico Marks & Spencer, con un total de 88 almacenes, 43 Hipercor, 203 tiendas de proximidad, 29 Bricor, 98 Sfera, 108 tiendas Optica 2000 y 497 delegaciones de Viajes El Corte Inglés en España y otras 91 en el extranjero.

PIZARRO, SU ULTIMO FICHAJE.

Dos meses antes de celebrarse la junta de accionistas, el empresario Manuel Pizarro fue nombrado adjunto a la presidencia de El Corte Inglés y posteriormente entró en el consejo de administración del grupo de grandes almacenes.

Con su incorporación al máximo órgano de gobierno del grupo, que pasa a estar compuesto por nueve miembros, la figura de Pizarro adquiere más peso y relevancia dentro de la organización.

En concreto, el consejo de administración que preside Isidoro Álvarez está integrado por el director general del grupo, Dimas Gimeno, además de Leopoldo del Nogal, Juan Hermoso, Florencio Lasaga, Carlos Martínez, Cartera Mancor (representada por Paloma García) y Corporación Ceslar (representada por Carlota Areces).

Entre las novedades también se incluye la incorporación del abogado Antonio Hernández-Gil, que fuera decano del Colegio de abogados de Madrid, que asume la secretaría del consejo de administración del grupo.

La de Pizarro era una apuesta personal de Isidoro Álvarez para contar con una figura de referencia con la que reforzar el área financiera del grupo, una vez culminada la refinanciación de deuda y abierta la puerta de nuevas líneas de financiación con la apelación a los mercados, tras cerrar en 2013 la primera emisión de bonos de su historia por importe de 600 millones.

Antes del nombramiento de Pizarro, Alvarez ya había colocado a su sobrino Dimas Gimeno como director general de la compañía.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés