Publicat 17/10/2019 13:15:33 +02:00CET

Álvarez creu que la vaga general a Catalunya "no aporta res" i demana posar fi a la violència

Pepe Álvarez (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha assenyalat que la convocatòria de la vaga general d'aquest divendres a Catalunya "no aporta res", i ha demanat posar fi a la violència i parlar per solucionar la situació.

Així ho ha assenyalat el líder sindical en declaracions a la Cadena Ser, en què ha destacat que no hi ha consens en la societat catalana per fer una mesura d'aquestes característiques, en referència a la convocatòria de vaga general.

En aquesta línia, creu que aquest divendres "hi haurà de tot menys una vaga general" i que la jornada s'emmarcarà dins d'una situació d'aturada, més per les mobilitzacions que hi ha convocades que per la voluntat dels treballadors de Catalunya de fer vaga.

El secretari general d'UGT considera que cal buscar marcs perquè aquelles persones que estan disconformes amb la situació actual, i especialment amb la sentència del Tribunal Suprem (TS), tinguin la possibilitat de manifestar-ho, però "respectant plenament les possibilitats d'aquelles persones que no volen fer-ho".

Segons Álvarez, el conflicte que està vivint Catalunya "no és senzill" i ha recriminat que ha faltat diàleg "durant molt de temps", fet que, des del seu punt de vista, ha provocat la situació que viu la comunitat en aquests moments.

Per a Álvarez, la coordinació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat està funcionant en aquests moments, tot i que ha assenyalat que és evident que el tall de carreteres impedeix que pugui haver-hi lliure circulació de persones.

També ha assegurat que la situació que viuen algunes ciutats de Catalunya, especialment Barcelona, dona una imatge "molt negativa" de la ciutat; en aquesta línia, ha recordat que Barcelona viu, en bona part, del turisme i de la seva imatge.