Publicat 17/1/2014 14:00:04 +01:00CET

Alstom amplia les negociacions del nou conveni de Santa Perpètua fins a dijous que ve

Concentración de trabajadores de Alstom ante Trabajo
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La direcció d'Alstom a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) han ampliat durant una setmana el procés de negociació del conveni col·lectiu del centre amb l'objectiu d'arribar a un acord amb els sindicats a una reunió convocada per a dijous que ve.

Segons ha informat el fabricant de trens en un comunicat, aquest divendres expira la ultraactivitat --la pròrroga automàtica després de la caducitat-- de l'actual conveni col·lectiu, signat el 2007, i la falta d'acord suposaria l'aplicació del conveni del metall de la província de Barcelona.

Ha assenyalat que, tot i la distància existent encara entre les parts, "aquesta decisió suposa un intent més de la direcció per arribar a un acord consensuat" després d'un any de negociacions.

La companyia ha subratllat que el conveni vigent fins ara responia a un context de mercat amb alt contingut de producció local, mentre que el nou ha d'afrontar una realitat "completament diferent", amb un model de fàbrica que sigui competitiva per atreure projectes d'exportació.

Fonts sindicals han assegurat a Europa Press que, des del seu punt de vista, el conveni no expira aquest divendres, ja que defensen el pacte al qual van arribar amb la direcció el 20 de setembre, que preveia un augment de la jornada, tot i que la companyia ha reclamat més mesures de flexibilitat i productivitat.

A mitjans d'octubre, la plantilla de Santa Perpètua, formada per 650 treballadors, ha rebutjat en referèndum l'última oferta plantejada pel fabricant de trens, i des d'aleshores han quedat enrocades les negociacions, tot i la mediació de la Generalitat.

A més, Alstom Transport ha presentat el 29 d'octubre un expedient de regulació temporal d'ocupació per una caiguda en la càrrega de treball.