Actualitzat 07/10/2021 13:10

Alsina creu que l'Eurocambra no reaccionarà a l'arrest de Puigdemont a l'espera del TJUE

Archivo - Arxiu - La consellera d'Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Acció Exterior i Transparència de la Generalitat, Victòria Alsina, ha afirmat que després de la detenció a Sardenya (Itàlia) de l'expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont el Parlament Europeu va fer "el que s'esperava que fes, que és esperar" que la justícia europea resolgui sobre la seva situació davant l'extradició sol·licitada per Espanya.

En una entrevista aquest dimecres a TV3, recollida per Europa Press, ha explicat que la Generalitat va contactar amb l'equip del president del Parlament Europeu, David Sassoli --no ho van fer amb ell pels seus problemes de salut, ha afirmat--, i ha demanat paciència perquè "els processos judicials, no tan sols aquí sinó també a Europa, són llargs".

Fonts de la Conselleria d'Acció Exterior han puntualitzat a Europa Press que aquest contacte va ser a través d'una carta que Alsina va enviar a Sassoli per demanar-li l'alliberament de Puigdemont en el moment en què va ser detingut a L'Alguer (Itàlia).

Preguntada per si esperen un pronunciament del Parlament Europeu sobre Puigdemont, ha afirmat que, com a institució, a l'Eurocambra li correspon esperar, mentre que alguns diputats sí que "van donar mostres de suport, molts en privat i molts ho van fer en públic".

Alsina ha assegurat que la causa sobre Puigdemont "fa temps que ha deixat de ser de la justícia espanyola", i s'ha mostrat convençuda que arribaran victòries judicials tant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) com del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

En concret, ha destacat que diversos tribunals a Europa hagin rebutjat el fet de no extradir Puigdemont fins aquest moment, i que l'Assemblea del Consell d'Europa defensés en un informe els indults i la reforma del delicte de sedició, si bé la UE "és i continuarà sent un club d'estats".

"També és important en l'àmbit internacional el tema que la justícia espanyola està molt polititzada", ha sostingut, i s'ha referit als advertiments que conté l'informe Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) en aquest sentit.

A més a més, ha vaticinat que quan l'any 2022 la Comissió Europea aprovi el seu estudi sobre el compliment de l'estat de dret a la Unió, les recomanacions que farà "no seran només per a Polònia i Hongria", sinó també per a Espanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés