Publicat 12/2/2019 11:40:57 +01:00CET

Almirall signa un acord amb Dermira per comercialitzar a Europa un antics per a la dermatitis atpica

Edifici d'Almirall
ALMIRALL - Archivo

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Almirall ha signat un acord amb l'empresa nord-americana Dermira pel qual adquireix l'opció de llicenciar en exclusiva els drets per desenvolupar i comercialitzar a Europa 'lebrikizumab', un antics monoclonal, actualment en fase d'investigació, per al tractament de la dermatitis atpica de moderada a greu.

A canvi, Dermira rebr d'Almirall un primer pagament de 30 milions de dlars (26,5 milions d'euros). En cas que després dels resultats de l'estudi en curs sobre aquest antics Almirall exercís la seva opció per obtenir la llicncia, per la qual cosa tindr un termini de 45 dies, l'empresa nord-americana rebria 50 milions de dlars més (44,3 milions d'euros), més pagaments addicionals per fites en desenvolupament, aprovació i vendes, així com 'royalties' de doble dígit.

En concret, aquests pagaments addicionals inclouen 30 milions de dlars (26,5 milions d'euros) en iniciar els estudis clínics de fase 3 i fins a 85 milions de dlars més (75,3 milions d'euros) en assolir les fites regulatries i la primera venda comercial de 'lebrikizumab' a Europa.

A més, Dermira tindr dret a rebre pagaments un cop obtinguts certs llindars de vendes netes d'aquest antics a Europa.

'Lebrikizumab' és un antics monoclonal en investigació que bloqueja la senyalització de la IL-13, una citoquina que exerceix un paper clau en la patognesi de la dermatitis atpica de moderada a greu.

"Aquesta transacció és una excellent operació financera, operativa i estratgica per a Dermira, i ens complau tenir l'oportunitat de comptar amb el desenvolupament i l'experincia comercial d'Almirall perqu el 'lebrikizumab' estigui disponible a Europa mentre continuem buscant el seu desenvolupament i potencial comercialització als Estats Units", ha subratllat el president i director executiu de Dermira, Tom Wiggans.

"A Almirall continuem aprofundint en el nostre compromís amb la dermatologia. La dermatitis atpica és una afecció que afecta milions de persones que viuen a Europa, i ens complau donar suport al desenvolupament i la comercialització de 'lebrikizumab', un tractament diferenciat que creiem que podria convertir-se en la millor terpia contra la malaltia per a aquests pacients", ha afirmat el conseller delegat d'Almirall, Peter Guenter.