Publicat 12/2/2019 11:40:57CET

Almirall signa un acord amb Dermira per comercialitzar a Europa un anticòs per a la dermatitis atòpica

ALMIRALL - Archivo

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

Almirall ha signat un acord amb l'empresa nord-americana Dermira pel qual adquireix l'opció de llicenciar en exclusiva els drets per desenvolupar i comercialitzar a Europa 'lebrikizumab', un anticòs monoclonal, actualment en fase d'investigació, per al tractament de la dermatitis atòpica de moderada a greu.

A canvi, Dermira rebrà d'Almirall un primer pagament de 30 milions de dòlars (26,5 milions d'euros). En cas que després dels resultats de l'estudi en curs sobre aquest anticòs Almirall exercís la seva opció per obtenir la llicència, per la qual cosa tindrà un termini de 45 dies, l'empresa nord-americana rebria 50 milions de dòlars més (44,3 milions d'euros), més pagaments addicionals per fites en desenvolupament, aprovació i vendes, així com 'royalties' de doble dígit.

En concret, aquests pagaments addicionals inclouen 30 milions de dòlars (26,5 milions d'euros) en iniciar els estudis clínics de fase 3 i fins a 85 milions de dòlars més (75,3 milions d'euros) en assolir les fites regulatòries i la primera venda comercial de 'lebrikizumab' a Europa.

A més, Dermira tindrà dret a rebre pagaments un cop obtinguts certs llindars de vendes netes d'aquest anticòs a Europa.

'Lebrikizumab' és un anticòs monoclonal en investigació que bloqueja la senyalització de la IL-13, una citoquina que exerceix un paper clau en la patogènesi de la dermatitis atòpica de moderada a greu.

"Aquesta transacció és una excel·lent operació financera, operativa i estratègica per a Dermira, i ens complau tenir l'oportunitat de comptar amb el desenvolupament i l'experiència comercial d'Almirall perquè el 'lebrikizumab' estigui disponible a Europa mentre continuem buscant el seu desenvolupament i potencial comercialització als Estats Units", ha subratllat el president i director executiu de Dermira, Tom Wiggans.

"A Almirall continuem aprofundint en el nostre compromís amb la dermatologia. La dermatitis atòpica és una afecció que afecta milions de persones que viuen a Europa, i ens complau donar suport al desenvolupament i la comercialització de 'lebrikizumab', un tractament diferenciat que creiem que podria convertir-se en la millor teràpia contra la malaltia per a aquests pacients", ha afirmat el conseller delegat d'Almirall, Peter Guenter.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.