Actualitzat 27/7/2020 15:55:55 +00:00 CET

Almirall guanya 42 milions fins al juny, un 31% menys, i retalla les estimacions del 2020

Treballador d'Almirall.
Servicio Ilustrado (Automático)

La biofarmacèutica posposa el dividend del 2020 per l'ajornament de la junta d'accionistes

MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

Almirall va obtenir un benefici net de 42,4 milions d'euros el primer semestre de l'any, xifra un 31,5% inferior a la del mateix període del 2019, a causa de l'impacte de la pandèmia, que va afectar especialment l'àrea de dermatologia a Europa i els Estats Units, ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El resultat net normalitzat de la biofarmacèutica va arribar entre gener i juny als 59,5 milions d'euros, amb un descens del 21,7% respecte del primer semestre del 2019, mentre que els ingressos totals es van reduir un 7,7%, fins als 433 milions, amb una caiguda de les vendes netes de l'1%, fins als 426 milions d'euros.

Almirall ha indicat que tant les vendes netes com els ingressos totals s'han vist impactats per la covid-19 i l'entrada de genèrics per a Aczone.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de la biofarmacèutica va arribar als 137,2 milions d'euros, un 17,4% menys, mentre que el resultat net d'explotació (Ebit) va sumar 75,3 milions d'euros, amb una reculada del 25,4% respecte del primer semestre de l'any passat.

Almirall va situar el marge brut en la línia esperada, en un 69,6%, amb un descens de 220 punts bàsics en relació amb l'any anterior, que la companyia atribueix als genèrics d'Aczone.

Les despeses en recerca i desenvolupament (R+D) van ascendir a 40,8 milions d'euros el primer semestre, mentre que els costos generals i d'administració van sumar 186,8 milions d'euros, un 7,6% menys, a causa de la repercussió del coronavirus en les operacions comercials.

Almirall ha subratllat que la pandèmia l'ha obligat a enfrontar-se a un escenari "sense precedents i desafiador", que a més varia en funció de les filials.

"La companyia ha pogut respondre a aquesta situació de manera que el seu impacte en els resultats operatius ha quedat limitat, mantenint l'estabilitat en un període convuls", ha dit el conseller delegat d'Almirall, Peter Guenter.

LES ESTIMACIONS

La companyia ha revisat a la baixa les seves estimacions financeres d'aquest any per l'impacte de la pandèmia, i espera que les vendes netes es redueixin "d'un dígit baix a mitjà" i que l'Ebitda se situï entre els 230 i els 250 milions d'euros.

Anteriorment, el grup biofarmacèutic esperava un creixement de les vendes netes "d'un dígit baix a mitjà" i un Ebitda d'entre 260 i 280 milions d'euros.

DIVIDEND POSPOSAT

La companyia ha posposat el dividend del 2020 per l'ajornament de la junta general d'accionistes. En principi, s'havia de celebrar el passat 6 de maig, en primera convocatòria, però "davant la crisi de la covid-19 i a la vista de les mesures de les autoritats" es va posposar sense data.

Contador