Almirall exerceix la seva opció amb Dermira per llicenciar els drets de 'lebrikizumab' a Europa

Publicat 25/6/2019 10:16:06CET
Treballador d'Almirall.
Servicio Ilustrado (Automático) - Archivo

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

Almirall ha exercit la seva opció de llicenciar els drets per desenvolupar i comercialitzar 'lebrikizumab' a Europa per al tractament de la dermatitis atòpica i altres indicacions, segons ha informat aquest dimarts la farmacèutica, que estima que el potencial de vendes d'aquest anticòs rondarà els 450 milions d'euros.

Al febrer d'aquest any Almirall i Dermira van signar un acord d'opció i llicència, mitjançant el qual la primera va adquirir l'opció en exclusiva a canvi d'un pagament inicial de 30 milions de dòlars (uns 26,3 milions d'euros al canvi actual).

En exercir la seva opció, Almirall pagarà a Dermira un import de 50 milions de dòlars (43,8 milions d'euros) i està obligada a abonar els pagaments addicionals en aconseguir certes fites, incloent 30 milions de dòlars (26,3 milions d'euros) en iniciar certs estudis clínics de fase 3, i fins a 85 milions de dòlars (74,5 milions d'euros) en aconseguir fites regulatòries i la primera venda comercial de 'lebrikizumab' a Europa.

A més, Dermira tindrà dret a rebre pagaments una vegada aconseguits uns llindars de vendes netes de 'lebrikizumab' a Europa, així com pagaments per 'royalties' de vendes netes.

Almirall ha explicat que la seva decisió d'exercir la seva opció es deu als positius resultats inicials reportats per Dermira de l'estudi de fase 2b, que va mostrar que les tres dosis de 'lebrikizumab' van aconseguir el criteri de valoració primari i va constatar millores, en funció de la dosi, en diversos indicadors que caracteritzen els signes i símptomes de la dermatitis atòpica de moderada a greu, que inclouen picor i inflamació de la pell.

"Els resultats suggereixen que 'lebrikizumab' té el potencial de ser la millor teràpia contra la malaltia en persones que pateixen dermatitis atòpica de moderada a greu", subratlla la farmacèutica en una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Dermira té previst iniciar el programa de desenvolupament clínic de fase 3 de 'lebrikizumab' a finals d'aquest any.

"Estem summament satisfets de col·laborar amb Dermira en el desenvolupament del programa clínic de 'lebrikizumab' i entusiasmats amb la possibilitat d'oferir el que creiem que podria ser el millor tractament per a les persones que viuen amb dermatitis atòpica de moderada a greu a Europa", ha destacat el conseller delegat d'Almirall, Peter Guenter.

Per la seva banda, el president i director executiu de Dermira, Tom Wiggans, ha felicitat d'aquesta associació Almirall per oferir aquesta nova opció de tractament als pacients a Europa, mentre Dermira continua buscant el desenvolupament i la potencial comercialització d'aquest anticòs als Estats Units.