Publicat 13/4/2019 10:55:20 +02:00CET

Almenys tres ferits en un atac israelià a una base que allotjava forces iranianes a la província siriana de Hama

Israel/Siria.- Israel prepara un plan para enviar a 250.000 colonos a los Altos del Golán sirios
Ziv Koren

Els avions van travessar el Líban per atacar una escola militar, una sitja de coets de mig abast i un camp d'entrenament

DAMASC, 13 abr. (DPA/EP) -

Almenys tres efectius de "forces afins" al Govern siri han resultat ferits per un atac aeri executat per avions israelians sobre una base militar de la província de Hama on es trobaven desplegats militars iranians aliats de Damasc, segons ha informat l'agncia oficial siriana, SANA, i activistes de la regió.

El bombardeig va ser efectuat a l'alba per un grup d'avions de combat israelians que van entrar al país a través de l'espai aeri del Líban amb la intenció d'atacar posicions la propera ciutat de Masyaf abans de triar la base com a nou objectiu.

La xarxa d'activistes al país de l'Observatori Siri per als Drets Humans, una ONG amb seu a Londres, ha elevat el nombre de ferits a 17, tots ells militars sirians o "forces aliades", i han precisat que entre els objectius de l'atac es trobava una installació de desenvolupament de coets de mig abast.

Entre aquestes forces afins es trobarien, d'acord amb aquestes fonts, membres de les Gurdies Revolucionries d'Iran, el bra militar de l'estament clerical irani, que porten lluitant des de 2011 al costat de l'Exrcit siri.

Altres fonts properes al Govern siri han indicat que entre els objectius addicionals aconseguits es troben una escola militar i un camp d'entrenament en aquesta província.

Els sistemes de defensa de la base, segons SANA, van aconseguir interceptar part dels míssils llanats, tot i que l'agncia oficial ha confirmat que l'atac va aconseguir diversos objectius i va causar "diversos danys materials", a més dels tres ferits.