Publicat 12/2/2019 10:49:51 +01:00CET

Almenys dos observadors internacionals de la plataforma ITW assistiran com a públic en l'inici del judici

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Almenys dos observadors internacionals de la plataforma International Trial Watch-Catalan Referendum Case (ITW) assistiran aquest dimarts, en el contingent reservat al públic general, al comenament del judici pel procés independentista a Catalunya que comena a les 10.00 hores al Tribunal Suprem. Un altre grup espera a la cua amb la resta de persones que intenten també presenciar la vista oral.

De moment, només dos dels experts i un representant espanyol de la plataforma han pogut accedir a la seu del Tribunal Suprem, per la seva condició de professionals del dret, als quals després se'ls ha facilitat la targeta d'identificació que els permetr entrar al Saló de plens.

El tribunal del procés va acordar deixar fora del judici els observadors internacionals, que havien estat sollicitats per una gran part de les defenses.

En l'acte d'admissió de prova, el Suprem va explicar que no els reservar places a la sala on es desenvolupar la vista perqu el judici ser televisat en directe i mitjanant 'streaming' en el web del Poder Judicial.

Els magistrats van afegir que "la conseqüncia immediata és que tot ciutad que vulgui convertir-se en observador nacional o internacional, del desenvolupament del judici podr fer-ho".

Els dos advocats que es troben ja al Suprem són el francs, Alexandre Faro, com a representant de la Federació Internacional de Drets Humans i el belga Frederic Ureel, de l'Associació Europeus Demcrates.

A tots dos els han demanat que es treguin les seves respectives togues --el belga ha arribat amb el típic abillament dels lletrats de Blgica--, ats que els únics advocats que poden ser a la sala amb aquesta condició professional són les defenses dels 12 acusats.

La resta de membres de la plataforma, que intenten entrar a la seu judicial, alguns d'ells no són advocats, són de nacionalitat francesa, italiana o nord-americana, segons han informat els mateixos observadors.