Publicat 11/3/2019 17:04:39 +01:00CET

Almeida, després d'anar-se'n de l'acte d'Atocha: "No he de suportar que un homenatge es transformi en un míting"

Madrid.-Almeida apuesta por plazas concertadas con Centro Integral para enfermos
Oscar del Pozo - Europa Press

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha manifestat que no ha de suportar per res que "un acte d'homenatge s'hagi transformat en un míting partidista en plena precampanya electoral", després d'haver abandonat l'acte organitzat a Atocha pels sindicats CCOO i UGT de Madrid, la Unió General d'Actors i l'Associació 11M Afectats del Terrorisme.

Durant l'acte de l'estació, el president d'aquesta associació, Eulogio Paz, ha criticat els populars per, entre altres qüestions, no haver demanat perdó encara "per les mentides" sobre l'autoria dels atemptats.

En l'homenatge posterior a les víctimes, celebrat al Parc del Retiro, en declaracions als mitjans de comunicació, Almeida ha explicat que a Atocha "hi ha hagut una persona que en comptes de fer una crítica raonada i raonable, que es podria compartir o discrepar, el que ha dit ha estat un torrent d'insults i desqualificacions contra el PP, contra els simpatitzants, votants, contra les milers de persones que es van manifestar als carrers durant aquells dies així com en contra dels mitjans de comunicació".

El portaveu del PP al Consistori ha incidit que han de suportar les crítiques per que no poden suportar "que es faci una utilització partidista de l'11M, que es doni una visió esbiaixada".

Al seu parer, el president de l'associació "no tenia cap inters en qu aquest dia fos un dia de trobada, d'homenatge i de memria" sinó que volia que fos una jornada per "aprofundir en la divisió i separació i per mirar de buscar una srie de culpables, que casualment tots identifiquen amb el PP".

En aquest sentit, ha assegurat que el que volia era "establir una veritat oficial, estigmatitzant tots aquells que no comparteixen el seu criteri i la seva visió", la qual cosa, al seu judici, també inclou historiadors i diversos mitjans de comunicació". Davant d'aquest fet, ha sostingut que no "ajupiran el cap".

"Nosaltres no hem d'acceptar que se'ns criminalitzi, estigmatitzi, insulti o desqualifiqui. Hem d'acceptar les crítiques per no que una persona en comptes de fer un acte en defensa de les víctimes hagi decidit que calia fer un míting polític contra el PP en plena campanya electoral", ha postillat.

Així, ha incidit que els trobaran en el suport a les víctimes per "no en la seva utilització partidista ni en l'insult i la desqualificació al seu partit". I és que, Almeida ha recordat que ja havia assistit l'any passat a l'acte d'Atocha com a portaveu i que s'hi van produir crítiques de CCOO i la UGT que ell va acceptar.