Publicat 10/7/2020 11:23:37 +02:00CET

Almeida considera que "l'inquietant i pertorbador" no és el rei emèrit, sinó "l'actitud del Govern"

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, intervé en la primera edició dels Esmorzars Madrid, organizats per Europa Press, Madrid (España), 10 de julio del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat aquest divendres que el que és "inquietant i pertorbador" no són les informacions sobre el rei emèrit, sinó l'actitud del Govern d'Espanya, el vicepresident del qual, Pablo Iglesias, "normalitza l'insult".

Així s'ha manifestat en els Esmorzars Madrid d'Europa Press, on el regidor de la capital s'ha referit a les informacions sobre els presumptes negocis del rei Joan Carles I, que investiga la justícia per haver cobrat suposadament comissions per intercedir en el contracte de l'AVE a la Meca.

"El que és inquietant i pertorbador no és el rei emèrit sinó l'actitud de l'executiu", ha expressat Almeida després que el president del Govern central, Pedro Sánchez, assegurés que aquestes informacions eren "inquietants i pertorbadores".

A més, Almeida ha cridat l'atenció sobre la necessitat d'exercir la "llibertat d'expressió", i ha criticat que "La Moncloa la posi en dubte i critiqui el periodisme".

"Ni els escarnis eren un xarop democràtic ni cal naturalitzar l'insult, no pot ser que el president del Govern central digui que són pertorbadores algunes informacions però no es pronunciï sobre el fet que el vicepresident normalitzi l'insult", ha expressat.