Publicat 31/1/2019 22:56:16 +01:00CET

Alfred Bosch a Londres: el Govern central "fa una campanya per justificar un judici polític"

Conseller Alfred Bosch, Sergi Marcén (delegat de la Generalitat al Regne Unit
GENERALITAT DE CATALUNYA

Inaugura la Catalonia House i participa en un debat en la London School of Economics

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha afirmat aquest dijous a Londres, en inaugurar la Catalonia House, que el Govern central "fa una campanya per justificar un judici polític".

La Catalonia House és un punt de trobada per als catalans que viuen a Londres, a la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, el delegat de la qual, Sergi Marcén, també ha participat en l'acte, segons un comunicat de la Conselleria.

FUNCIÓ DE LA CATALONIA HOUSE

L'espai inaugurat aquest dijous també vol ser un servei d'acolliment i acompanyament per a la comunitat catalana al Regne Unit i un punt d'informació, a més d'ajudar en la gestió burocrtica dels catalans amb la Generalitat.

I acollir exposicions i conferncies per apropar a Londres la realitat catalana, al marge de la funció de ser espai d'intercanvi amb think tanks i centres de recerca britnics.

EXPLICAR LA SITUACIÓ

Bosch ha defensat explicar la realitat de Catalunya: "La nostra intenció és parlar també de les veritats de la situació actual a Catalunya. No volem ocultar res".

Considera que el Govern central "ha iniciat una campanya de desinformació per contrarestar la seva feblesa d'haver de justificar que hi hagi un judici polític al segle XXI a l'Europa Occidental".

I ha afegit que s'est acusant falsament i s'estan demanant penes de fins a 25 anys de presó per delictes que no s'han coms --en referncia a la presumpta rebellió i sedició--, mentre que "l'única violncia que va existir és la de l'acció policial de l'1 d'octubre", ha dit.

LONDON SCHOOL OF ECONOMICS

El titular d'Acció Exterior també ha participat aquest dijous en un debat a la London School of Economics (LSE) sobre el futur judicial i polític del moviment independentista.

També hi han participat l'exconsellera d'Educació i professora de la Universitat de Saint Andrews, Clara Ponsatí; l'advocat d'ella i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, i el director de l'European Council on Foreign Relations a Madrid, José Ignacio Torreblanca, moderats per l'historiador i professor de la LSE Paul Preston.