Publicat 19/5/2019 10:38:49 +02:00CET

Álex Pastor (PSC) sobre el sobiranisme: sí a parlar però "no pactar a qualsevol preu"

26M.- L'alcalde de Badalona aspira a guanyar i no recolzarà ni Albiol ni  Sabater: "Són el passat"
EUROPA PRESS

Aplaudeix que Sánchez cerca "aprofundir en el diàleg" amb Batet i Cruz al Congrés i Senat

BADALONA (BARCELONA), 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Badalona (Barcelona) i candidat a la reelecció, Álex Pastor (PSC), ha defensat que tant Pedro Sánchez com el PSC han de parlar amb l'independentisme en la nova legislatura que s'ha obert a Espanya, però en cap cas han de "pactar a qualsevol preu".

"Parlar, cal parlar amb tothom, ara bé, pactar no es pot fer a qualsevol preu. Jo crec que que Sánchez és una persona dialogant, una persona que vol parlar amb tothom, però que no cedirà en tot allò que pugui estar damunt de la llei", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

En la mateixa línia assegura que el PSC "sempre ha estat disposat a dialogar amb tots", però que si això no ha fructificat en negociacions com els últims Pressupostos de la Generalitat és perquè el Govern sempre fia tot al referèndum i a la independència, ha lamentat.

Assegura que ell aplicarà el mateix esquema a l'Ajuntament si aconsegueix la reelecció: "Qui vulgui dialogar dins del marc legal i mirant cap a l'esquerra no hi ha cap problema. Per a això estem i per a això volem dialogar amb tots", resumeix.

Pastor lamenta que el Parlament, amb el vot de l'independentisme i l'abstenció del PP i Cs, impedís que el líder del PSC, Miquel Iceta, pogués aspirar a la Presidència del Senat, i ha acusat aquests partits de retroalimentar-se cercant un escenari de "quant pitjor millor".

"En intentar bloquejar les institucions i intentar fer pinces contra el progrés han demostrat que realment tant uns com altres el que fan és mal a la societat", ha criticat l'alcalde, que en l'últim mandat a l'Ajuntament ha hagut de negociar amb uns i amb altres.

Ha aplaudit que Sánchez hagi situat dos membres del PSC al capdavant de Congrés i Senat, Meritxell Batet i Manuel Cruz, i ha assegurat que amb aquesta decisió demostra la seva aposta per "aprofundir en el diàleg" per cercar un millor encaix de Catalunya amb la resta d'Espanya.

RELACIONIS AJUNTAMENT-GENERALITAT

En el seu any al capdavant de l'Ajuntament, on va accedir a l'alcaldia a través d'una moció de censura al juny de 2018, Pastor ha assegurat que ha cercat tenir una relació "cordial" amb la Generalitat, amb l'objectiu d'aconseguir finançament i millores per a les necessitats de Barcelona.

No obstant això, considera que la Generalitat liderada per Quim Torra està "bloquejada" i no compleix amb els compromisos de pagament amb Badalona, per exemple en qüestions com el finançament de guarderies i de centres d'atenció primària de la sanitat.