Publicat 5/11/2019 13:34:00 +01:00CET

Alerta Solidària es querellarà contra els agents que van detenir un menor a Via Laietana

Varios agentes de Mossos de Esquadra a los que se les ha arrojado pintura, cerca del Palau de Congressos donde tiene lugar el acto de los Premios de la Fundación Princesa de Girona, en Barcelona (Cataluña/España) a 4 de noviembre de 2019.
Pau Venteo - Europa Press

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 5 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha anunciat que aquest dimarts presentaran una querella contra vuit agents de la Policia Nacional per la detenció d'un menor --Guillem i veí de Sant Cugat del Vallès (Barcelona)--, que estava assegut i va ser retingut per diversos policies el passat 18 d'octubre, en el marc de la vaga general.

Així ho ha dit en una roda de premsa, que ha convocat al municipi vallesà el grup de suport de Guillem, i no ha descartat que pugui ampliar-se la querella a més efectius policials, i ha detallat que s'interposarà per "maltractaments i delictes contra la integritat, entre d'altres".

Pellicer ha explicat que el menor està acusat de desordres públics i atemptat a l'autoritat, i que ara es troba en llibertat vigilada amb la mesura cautelar de no apropar-se a 200 metres de la Prefectura de la Policia a Via Laietana, una mesura que, com ha dit, han recorregut.

"VAIG GUARDAR UN PAQUET DE CLÍNEX"

Una amiga de la família ha llegit el relat, escrit pel menor, de les 24 hores viscudes en la detenció, en el qual ha recalcat que ho havia fet per esclarir rumors i falsedats i que el motiu pel qual no es va aixecar tan ràpid era "perquè vaig guardar un paquet de clínex" a la motxilla.

En la mateixa descripció ha subratllat que tot va ser molt ràpid i recorda "cops i ràbia", que una vegada detingut va rebre insults i que, a comissaria, el van humiliar i el van posar de genolls envoltat per agents.