Alemanya demana un repartiment voluntari de refugiats a la UE

Publicat 13/7/2019 12:49:34CET
Europa.- Alemania pide un reparto voluntario de refugiados en la UE
KAY NIETFELD/DPA / KAY NIETFELD

BERLÍN, 13 jul. (DPA/EP) -

El ministre alemany d'Afers exteriors, Heiko Maas, ha demanat avui als països de la UE un repartiment voluntari dels migrants que segueixen arribant a través del Mar Mediterrani.

"Necessitem una coalició de voluntaris per acordar un mecanisme vinculant de distribució", ha assenyalat el socialdemòcrata en declaracions que reprodueix avui el grup editorial Redaktionsnetzwerk Deutschland.

"Hem d'avançar amb els Estats membres que estiguin disposats a rebre refugiats. Tots els altres segueixen estant convidats a participar", ha indicat el cap de la diplomàcia alemanya.

En particular, Maas ha assegurat que Alemanya està disposada a efectuar una contribució substancial i a rebre un contingent fix de migrants rescatats.

"L'acord sobre els rescats al Mediterrani no pot seguir fracassant a causa de la disputa sobre la distribució dels rescatats. Cal posar fi a aquest bloqueig", ha subratllat Maas. "La solució no pot ser que cada vegada que un vaixell reculli refugiats comenci un regateig indigne sobre la vida humana", s'ha lamentat.

Així, s'ha mostrat esperançat que els socis de la UE donin sobre aquest tema "un pas decisiu" en la reunió que celebraran el dijous els ministres de Justícia i Afers d'Interior de la UE a Hèlsinki.

Els europeus dissenteixen des de fa mesos sobre la distribució dels refugiats. Segons l'Organització per a les Migracions (OIM), almenys 682 migrants han mort en el Mediterrani des de principis d'any, 426 en la ruta de Líbia a Europa.

Un vaixell de Líbia amb més de 80 immigrants es va enfonsar davant de les costes tunisianes la setmana passada. El nombre de víctimes es va elevar a 72, segons va informar el divendres la Mitja Lluna Vermella Tunisiana. Els guardacostes van recuperar dotzenes de cossos i dos van ser arrossegats a la costa.