Publicat 14/12/2019 17:53:24 +01:00CET

Alejandro Fernández considera inacceptable que Iceta parli d'Espanya com una "nació de nacions"

Alejandro Fernández (PP) en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - MARC BRUGAT

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha qualificat d'inacceptable que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha estat ratificat en el càrrec en el 14è Congrés del partit aquest mateix dissabte, insisteixi en el concepte de "nació de nacions".

"No només porta a la confusió sinó que a més trenca un dels principis fonamentals de la Constitució, que és la sobirania nacional de tots els espanyols", ha criticat Fernández en declaracions als mitjans a Tarragona, ha informat el PP català en un comunicat.

Ha explicat que els constituents van decidir fer servir paraules diferents, nació i nacionalitats, "per evitar aquesta confusió que podia portar a alguns a reivindicar el dret a l'autodeterminació".

Fernández també ha criticat "la insistència d'Iceta en la idea" que l'Estat no posi cap condició a Catalunya en les seves polítiques, i ha defensat que el Govern central ha de coordinar el conjunt de comunitats autònomes i garantir la constitucionalitat a través de les institucions de l'Estat.

"És d'una extraordinària gravetat que el partit socialista trenqui el consens constitucional per intentar tancar la investidura", ha resolt.