Publicat 26/10/2019 13:33:20CET

Un alcalde de la CUP critica a la Generalitat el "seguidisme d'un Estat repressor"

Ramon Vancells i altres alcaldes de la CUP amb la samarreta 'Marlaska / Buch / Cunillera / Prou repressió!' acudeixen a l'acte de la Generalitat amb alcaldes contra la sentència del procés independentista el 26 d'octubre de 2019.
@CUPNACIONAL

Ramon Vancells dóna suport a "les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats"

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Monistrol de Calders (Barcelona), Ramon Vancells (CUP), ha criticat aquest dissabte el "seguidisme d'un Estat repressor", durant l'acte de més de 800 alcaldes catalans a la Generalitat contra la sentència de l'1-O, davant el president del Govern de Catalunya, Quim Torra; el vicepresident Pere Aragonès i el president del Parlament, Roger Torrent.

Durant el seu discurs ha portat posada una samarreta negra amb la llegenda en català 'Marlaska / Buch / Cunillera / Prou repressió!' --com la resta d'alcaldes de la CUP que hi han assistit--, i darrere seu hi havia Torra, Aragonès, Torrent i consellers de la Generalitat.

"Hi ha qui aquests dies no ens sentim representades per unes institucions que, malgrat que siguin les nostres, reprimeixen la nostra gent", ha dit en el torn de discursos d'alguns d'aquests alcaldes.

Ha considerat que, malgrat el motiu de l'acte d'aquest dissabte, "més enllà del rebuig a la sentència, el que va passar els dies posteriors també s'ha de citar".

"Ens sembla que el paper que han fet les institucions de seguidisme d'un Estat repressor ens avergonyeix com a poble", ha afegit llavors, cosa que ha aixecat uns breus aplaudiments de gran part dels alcaldes.

Després s'ha alineat amb el discurs de la resta d'alcaldes que han intervingut: "Vam mostrar l'adhesió dels nostres ajuntaments a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència".

Ha demanat a la ciutadania participar en "totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats", raó per la qual també ha rebut aplaudiments.