Actualitzat 22/4/2020 14:28:57 +00:00 CET

Albiol reivindica poder governar a Badalona i deixar de banda els "experiments"

El candidat del PP a l'Alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol.
EUROPA PRESS

Avisa que Badalona "anirà al caos" si no governa i que hi pot haver contestació social

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exalcalde de Badalona (Barcelona) i líder del PP a la ciutat, Xavier García Albiol, ha reivindicat aquest dimecres que, com a guanyador de les eleccions municipals, ha de governar la ciutat i per això ha demanat a l'oposició respectar el resultat i deixar-se d'"experiments que han acabat malament i han sortit molt cars".

Així s'ha manifestat en roda de premsa telemàtica després de la dimissió del fins ara alcalde de la ciutat, Àlex Pastor (PSC), després de ser detingut dimarts per saltar-se el confinament, conduir presumptament begut i no voler fer la prova d'alcoholèmia segons han avançat 'El País' i 'Catalunya Press', la qual cosa Albiol considera "una autèntica vergonya" per a Badalona.

Segons Albiol, no contempla cap altre escenari que no sigui respectar el que van votar els ciutadans de Badalona perquè "no es pot articular cap tipus de majoria alternativa que no passi una altra vegada per un tots contra" ell.

El líder del PP a Badalona ha criticat així que l'exalcaldessa Dolors Sabater hagi cridat les forces progressistes municipals a fer possible un govern de concentració liderat per ella i que deixi de banda els populars.

"O governa el que va guanyar les eleccions, que és la candidatura que jo vaig representar acompanyat de la resta de partits, o Badalona anirà al caos", ha advertit Albiol, que creu que el futur de la ciutat passa per anar tots a la una i no enfrontar el que Sabater anomena bloc progressista contra un bloc liberal o conservador.

A més, ha avisat que si l'oposició torna a tenir la temptació de voler-lo apartar de l'alcaldia poden trobar "contestació social perquè la gent n'està tipa i calenta", i per això els ha demanat que estiguin a l'alçada de les circumstàncies.

Així, ha anunciat que es posarà en contacte amb els responsables de totes les formacions per traslladar-los la importància "d'anar tots a l'una, sense exclusions, línies vermelles i sense deixar ningú apartat per pensar diferent".

Quan li han preguntat què traslladarà al PSC, ha cridat a ser respectuós amb la "crisi interna" que viuen després de la dimissió de Pastor, però veu minada la seva credibilitat i els ha instat a reflexionar sobre el seu futur.

Tot i que veu prematur concretar la fórmula que podria tenir un govern que encapçalés ell, ha apostat per cercar fórmules que permetin que els partits que no vulguin formar part del govern municipal puguin "assumir responsabilitats des de fora".

"No necessàriament per assumir responsabilitats de ciutat s'hauria d'estar dins del govern", ha sostingut Albiol, que aposta per crear comissions de treball amb poder executiu per afrontar la situació que ha creat el coronavirus i ha deixat oberta la possibilitat que les presideixin partits de l'oposició.

"DESCRÈDIT" DEL GOVERN

Al marge de la dimissió de Pastor, Albiol creu que el govern municipal arrossegava una "situació de descrèdit" des de fa un any, quan l'oposició va donar suport al candidat socialista, malgrat haver estat la tercera força en les municipals, i no li van permetre governar.

"Es viu el pitjor moment de la nostra història política i social. Hi ha un descontentament generalitzat dels veïns de com funciona la ciutat", ha lamentat.

En la seva opinió, Badalona viu una crisi de gestió i d'imatge, a la qual cal sumar la crisi social i econòmica que derivarà de la pandèmia del coronavirus, i ha demanat abordar-ho amb mesures que estiguin a l'alçada "i no des de la ideologia i el partidisme".