Publicat 20/02/2018 19:35

Albiol (PP) demana a l'Estat una proposta sobre el castellà que es pugui aplicar: "Ja n'hi ha prou, d'experiments"

José Manuel Barreiro, Xavier Albiol i Javier Arenas en el Senat
EUROPA PRESS

MADRID, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del PP català i senador, Xavier García Albiol, ha demanat al Govern espanyol que es prengui "el temps que sigui necessari" per presentar una proposta sobre l'educació en castellà a Catalunya que es pugui aplicar i resolgui "aquest problema", perquè al seu judici no cal "fer ocurrències ni buscar idees brillants".

"Ja està bé d'experiments i de frases buides", ha advertit el dirigent català. "El tema és suficientment important i sensible com perquè la proposta que es dugui a terme, si finalment se'n porta alguna, es pugui executar", ha afegit.

Albiol ha fet aquestes declaracions després de reunir-se al Senat amb el ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo, a propòsit de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la part de la LOMCE que garanteix el pagament amb fons públics de places per estudiar en castellà a Catalunya.

El dirigent 'popular' ha admès que la sentència "condiciona" l'estratègia que s'havia començat a prendre per restablir l'educació en castellà, aprofitant que el Govern espanyol per aplicació del 155 té la competència en Educació. Ha assegurat que és necessari estudiar la decisió del TC i preparar una proposta dins de la legalitat. "És positiu que el Ministeri es prengui el seu temps per fer les coses com correspon", ha reclamat.

El mateix farà el seu partit, que vol portar una iniciativa al Parlament quan arrenqui la legislatura per establir aquesta educació pública en castellà. Ha dit que estudiaran el "element nou" conegut avui i cercaran també que l'assumeixin altres partits, no només que li donin suport, sinó que la comparteixin. "Ens agradaria tenir la capacitat i intel·ligència per part de tots que la proposta fos més àmplia", ha agregat.

Al fil, García Albiol ha avisat que també haurà d'arribar el moment de prendre mesures sobre els continguts educatius "manipulats" que s'imparteixen en alguns col·legis sobre la història de Catalunya i d'Espanya. Si és important, ha dit, el dret a decidir de les famílies en quina llengua estudien els seus fills, també ho és què aprenen. "Crec que que en algun moment, segurament ara no, haurem de parlar de determinats continguts", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés