Actualitzat 20/11/2015 13:43

Albiol defensa pluralisme front a multiculturalisme

Cristina Sanz y Xavier García Albiol en la rueda de prensa
EUROPA PRESS

Insisteix que "el lògic i el sensat" és que els qui "acaben d'arribar facin un esforç per integrar-se"

   PAMPLONA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha defensat "el pluralisme front a multiculturalisme" i ha reiterat que "quan un es trasllada a un lloc diferent al seu ha d'adaptar-se" i "fer un esforç d'integració".

   "El que és lògic i sensat com a mínim és que els que acaben d'arribar facin un esforç per adaptar-se a aquests valors del país que els acaba de rebre", ha remarcat.

   Albiol, a preguntes dels periodistes en una roda de premsa a Pamplona, ha assenyalat que el que ell va traslladar aquest dijous va ser "una reflexió" personal com és que, sota el seu punt de vista, "multiculturalisme significa que en un mateix espai convisquin diferents comunitats sense relacionar-se des d'un punt de vista cultural i de costums entre elles quals".

   "Per tant, en una mateixa ciutat, en un mateix territori, conviuen diferents comunitats religioses, culturals, cadascuna d'acord als seus costums i a les seves maneres d'actuar dels seus països d'origen", ha exposat el líder del PP català, qui diu que això suposa "un greu problema per a la convivència" i és "un element important que ajuda a generar guetos en determinades ciutats i territoris".

   Per aquesta raó, ha remarcat que la seva aposta "clara" és pel "pluralisme" que "significa que qualsevol persona que es desplaça a una ciutat, a un país on existeix una cultura diferent de la del seu país d'origen, pot seguir mantenint els seus costums, valors i forma d'actuar sempre que siguin compatibles amb els quals tenim a Occident, a Espanya o Europa".

   "Si aquests valors i aquests costums propis són compatibles no ha d'haver cap tipus de problema, però si topen amb els que tenim o els que hi ha als països de recepció el que és lògic i sensat com a mínim és que els que acaben d'arribar facin un esforç per adaptar-se a aquests valors del país que els acaba de rebre", ha apuntat.

   D'aquesta manera, ha defensat el "pluralisme" respecte del "multiculturalisme" i ha incidit en la idea que "si un va a un país, el fet lògic és que s'hagi d'adaptar als costums d'aquest país".

   I si aquests costums no li agraden o li semblen "una agressió", ha afegit, "el que ha de fer és no anar a aquest país, quedar-se a casa seva o traslladar-se a un altre".

   "Amb tot el respecte per al que pugui opinar cadascun, em sembla de sentit comú", ha subratllat Albiol, per a qui "el que no és raonable és que en un mateix territori convisquin 14 comunitats amb 14 tipus de costums totalment diferents quan una part d'aquests costums són contràries als valors i a la llei que tenim".

"ÉS DE SENTIT COMÚ"

   Després d'assenyalar que ell no parla de cap nacionalitat i comunitat en concret, el líder del PP català s'ha mostrat "absolutament convençut" que "el millor per a les persones que es desplacen a un altre municipi, països o altres culturals, és adaptar com a pròpies la forma de viure o actuar del país que t'està rebent".

   "Jo no parlo ni de religions, ni de nacionalitats, estic parlant del conjunt d'homes i dones", ha justificat Albiol, per assenyalar que entén que "hi hagi persones que no comparteixin la seva reflexió", tot i que des del seu punt de vista és de "sentit comú".

   En aquest punt, ha posat com a exemple el cas d'una persona que vagi a un país musulmà, en què "no pot pretendre que li venguin embotit".

   "Doncs clar, si vull menjar embotit no me'n vaig a un país musulmà, em quedo a casa meva o me'n vaig a un altre país on no tingui cap tipus de problema", ha comentat.

   També ha posat com a exemple el cas d'"algunes cultures", sense voler assenyalar cap, en les quals "el valor d'una dona és el mateix que d'una taula o una cadira".

   I ha assenyalat que "si una persona d'aquestes cultures vol venir a viure a Espanya, a França o a Alemanya ha de tenir present que les dones són igual que els homes a Occident".

   "Si aquest criteri no els agrada, tenen dues opcions, o es torna a casa seva o s'adapta i assumeix que les dones són igual o més llistes que els homes", ha emfatitzat.

   "És contrari als costums fer l'Any Xinès?, no; és contrari als valors i costums fer el ramadà?, no; però sí és contrari als valors i costums tractar la dona inferior que un home", ha resumit Albiol.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés