Publicat 11/2/2020 15:23:01CET

Albiach (comuns) exigeix a Torra que detalli la data de les eleccions catalanes

Jéssica Albiach, CatComú
EUROPA PRESS

La flexibilització de l'objectiu de dèficit implicarà 480 milions que demana que es destinin a serveis públics

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha exigit aquest dimarts al president del Govern, Quim Torra, que aclareixi quan convocarà les eleccions catalanes que va anunciar que se celebrarien després que la cambra aprovi els pressupostos catalans.

"Com abans se sàpiga quan seran les eleccions, tindrem un horitzó més clar i menys incertesa i tothom podrà fer la seva feina amb més solvència", ha destacat Albiach en roda de premsa al Parlament.

Ha demanat a JxCat que no fixi el calendari electoral en funció de com reordena el seu espai polític o de si té o no un candidat, i que ho faci pensant en els interessos de Catalunya i no en interessos partidistes.

"És irònic que Torra no hagi fixat la data de les eleccions i que hi hagi rumors que poden ser a la tardor. Catalunya necessita començar tan aviat com sigui possible una nova etapa", ha avisat Albiach.

Ha recordat que els comuns ja van demanar en la taula de partits amb representació al Parlament --a la qual només van assistir JxCat, ERC, el PSC i els comuns-- aprovar els pressupostos i fixar un calendari per anar a eleccions.

HO DESVINCULA DELS PRESSUPOSTOS

Quan li han preguntat, ha descartat vincular el suport dels comuns als pressupostos al fet que es fixi aquesta data: "No jugarem amb aquestes necessitats" dels ciutadans i els serveis públics que estan condicionades pels comptes.

Davant crítiques de la CUP als pressupostos, que el Govern ha acordat amb els comuns, ha demanat als cupaires que participin en les negociacions en comptes de "criticar des de fora i mirar-s'ho de braços plegats".

Ha demanat que s'aprofiti la flexibilització de l'objectiu del dèficit del Govern central per millorar els serveis públics i aconseguir uns comptes més expansius: "Que no redueixin el deute, sinó que blindin encara més els serveis públics", ha dit sobre els 480 milions d'euros que calcula que implicaran aquesta modificació.

Contador