Publicat 29/10/2019 15:46:06CET

Albert Boadella: "El que uneix els grups separatistes a Catalunya és l'odi a Espanya"

Albert Boadella a Avilés.
EUROPA PRESS

AVILÉS, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

L'actor i dramaturg espanyol nomenat president de Tabarnia, Albert Boadella, ha assenyalat aquest dimarts a Avilés, que l'adoctrinament a Catalunya continua, i que "l'única cosa que uneix els grups separatistes a Catalunya és l'odi a Espanya".

Boadella ha fet aquestes declaracions davant els periodistes després de la roda de premsa de presentació de la seva última obra de teatre '¿Y si nos enamoramos de Scarpia?', que estrenarà aquest dijous al teatre Palacio Valdés d'Avilés a les 20.15 hores.

El dramaturg ja va avançar el 1981 en una obra el que està passant a Catalunya. "Ja vaig preveure totes les circumstàncies que passen ara, ningú no volia veure-ho, no va haver-hi interès del Govern central, i a més l'Estat va cedir competències a les comunitats autònomes, com l'educació, que és una monstruositat, o una policia que de vegades va en contra de l'Estat, i ara ens trobem en una situació descerebrada", ha assenyalat Boadella.

En aquest sentit el dramaturg català ha demanat al Govern espanyol una actuació immediata. "La solució és l'aplicació de les lleis al màxim i tallar l'adoctrinament però ara, des de parbulari, escoles i instituts, i en els mitjans públics. No pot ser que hi hagi una televisió tremendament colpista que paguen els espanyols, per tant la primera intervenció és aquesta i després fer tot allò possible en el pla polític, i si no hi ha acord aplicar la suspensió autonòmica".