Publicat 11/3/2019 14:13:18 +01:00CET

Albert Batlle i Joaquim Llimona s'incorporen a Units per Avanar

El líder d'Units per Avanar, Ramon Espadaler
UNITS - Archivo

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

Albert Batlle i Joaquim Llimona, dos ex-alts crrecs de la Generalitat vinculats al PSC i CDC respectivament, s'han incorporat com a militants de Units per Avanar, formació liderada per Ramon Espadaler i hereva de l'antiga Unió.

Així ho ha explicat en declaracions a Ser Catalunya recollides per Europa Press el secretari general de la formació i diputat al Parlament integrat en el grup socialista, Ramon Espadaler.

Vinculat al PSC des de la seva creació, Batlle va ocupar diversos crrecs a l'Ajuntament de Barcelona i el 2003, en el marc del govern tripartit de Pasqual Maragall, va ser nomenat secretari de Serveis Penitenciaris, rgan adscrit a la Conselleria de Justícia de la Generalitat.

A partir del 2014, Batlle va ser designat director dels Mossos d'Esquadra quan Espadaler estava al capdavant de la Conselleria d'Interior, per va dimitir el juliol del 2017, pocs mesos abans de la celebració de l'1-O.

Joaquim Llimona, llicenciat en dret, va ocupar diversos crrecs en l'mbit europeu i exterior en governs de Jordi Pujol i també a l'Ajuntament de Barcelona amb Xavier Trias.

Espadaler també ha diferenciat la incorporació a Units per Avanar de Batlle i Llimona amb la decisió d'Eva Parera, vinculada al partit, de sumar-se a la candidatura de Manuel Valls a les eleccions municipals a Barcelona.

Segons Espadaler, no comparteixen la decisió de Parera perqu consideren que el catalanisme que vol fomentar el partit xoca amb la possibilitat de compartir espai amb una llista en la qual participen membres de Cs i UPyD.

El líder d'Units per Avanar ha explicat que el partit es defineix com una opció catalanista que no vol la independncia per sí més autogovern i més finanament: "Volem una política que s'ocupi de coses reals des d'una posició de centralitat política".