Albella defensa el paper de la CNMV en l'OPA sobre Abertis en apostar per la "fluïdesa" en el procés

El president de CNMV, Sebastián Albella, participa en un esmorzar informatiu
EUROPA PRESS
Actualitzat 16/4/2018 11:43:33 CET

MADRID, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, ha afirmat que el paper del supervisor és afavorir la "fluïdesa" de les Ofertes Públiques d'Adquisició (OPA) que sol·liciten la seva autorització i "quantes menys autoritzacions prèvies paralitzants millor".

"Coherentment amb els principis de promoció de la fluïdesa de trànsit i de protecció de l'interès dels inversors i que aquests preus extraordinaris no siguin només virtuals, sinó reals, la CNMV ha d'afavorir considerar quantes menys autoritzacions prèvies paralitzants millor", ha assenyalat durant la seva intervenció en un esmorzar organitzat pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports preguntat sobre l'OPA sobre Abertis.

Albella considera que aquesta OPA ha estat "la gran operació dels últims mesos" que la CNMV ha tingut sota la seva supervisió i "un procés complicat" que "ja està probablement a la seva recta final", després que el supervisor hagi autoritzat les modificacions de l'OPA llançada per Hotchief, filial d'ACS, sobre la concessionària.

En la seva opinió, aquesta operació "ha plantejat una situació una mica especial" pels requeriments que els ministeris de Foment i d'Energia, Turisme i Agenda Digital van enviar a la CNMV per exigir la revocació de la seva autorització a l'OPA llançada per Atlantia a l'espera que la companyia italiana obtingués autoritzacions per part d'aquests departaments, i finalment la CNMV va rebutjar la petició.

"La nostra opinió era diferent, teníem el nostre criteri i al final hem arribat on hem arribat", ha apuntat Albella, que ha defensat que la Comissió ha de tenir "un paper neutral" i afavorir la "fluïdesa de trànsit".

Segons ha explicat, la diferència de criteri entre la Comissió i els ministeris es trobava no en si l'autorització per part del Govern era necessària, sinó en si havia de donar lloc a la paralització del procés d'autorització per part del supervisor dels mercats.

El president de l'organisme considera que la CNMV ha d'aplicar les normes "de manera objectiva", actuar "de manera predictible" i afavorir "que el mercat funcioni, que les OPA arribin als seus destinataris i que els inversors, que confien en les empreses comprant les seves accions, puguin accedir al valor que aquestes empreses generen".

"Quan es parla dels inversors és cert que hi ha 'hedge funds', però una gran part són fons de pensions, fons d'inversió, que inverteixen a llarg termini, i inversors individuals que mereixen el nostre respecte i estem aquí per protegir-los i que confiïn en el sistema", ha afegit.

D'altra banda, Albella ha defensat que els avantatges de sortir a Borsa per a una empresa "superen enormement els inconvenients", si bé ha reconegut que "estar més exposat i ser més transparent sempre pot resultar més incòmode".

En tot cas, ha assenyalat que a Espanya el nivell de transparència és alt, encara en les no cotitzades.

DEMANA A LES ENGINYERIES NO COTITZADES QUE SURTIN A BORSA

En la seva opinió, les cotitzades ofereixen més transparència, tenen més possibilitats de finançament, reforcen la seva imatge de marca, tenen més facilitat per escometre operacions corporatives i estar en Borsa pot facilitar els processos de successió familiar.

Per al president del supervisor, seria "una bona notícia" que alguna de les companyies d'enginyeria que encara no han debutat al mercat i que tenen una certa grandària facin el pas, i ha posat com a exemple Técnicas Reunidas.

Durant la seva intervenció inicial, Albella ha defensat que la Comissió va ser creada fa trenta anys amb els objectius de potenciar el mercat de valors espanyol i reforçar el nivell de moralitat del mercat i les pautes de conducta amb una "filosofia radical de la transparència" i una "supervisió vigorosa i eficient".

El president del supervisor ha defensat la independència de l'organisme, que ha de, en la seva opinió, actuar "de manera estable i al marge de les pulsions polítiques" i, en definitiva, "aplicar les normes amb rigor" i ser "predictible".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.