Alamany (ERC) demana que Colau no es deixi "acomplexar" pels socialistes en reaccionar a la sentència

Publicat 22/9/2019 15:40:13CET
La consellera Ester Capella, la regidor Eva Baró i la regidor Elisenda Alamany
@ELISENDALAMANY

Creu que Iceta lidera "el discurs de la confrontació"

BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany ha demanat aquest diumenge a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que no es deixi acomplexar pel partit socialista" en la reacció a la sentència del judici de el 1-O, després que la líder de BComú apostés el dissabte per la neutralitat institucional davant la resolució del Tribunal Suprem (TS).

"Només demanem que compleixi el mandat aprovat per l'Ajuntament", ha dit Alamany en declaracions als periodistes, en referència a la proposta aprovada el dimecres per la Comissió de Presidència del consistori, presentada per ERC, segons la qual el govern municipal emprendria una resposta institucional si la sentència dels dirigents independentistes fos condemnatòria.

En compliment d'aquesta proposta, ha demanat que la reacció a la sentència sigui "el més inclusiva possible, el més transversal possible", ja que Barcelona ha estat una ciutat històricament compromesa amb els drets i les llibertats, ha assegurat.

"El que no entendríem és que una institució no es posés davant d'unes reivindicacions majoritàries que existeixen a la societat durant molt temps", ha dit, i ha afegit que l'Ajuntament ha d'acompanyar les mobilitzacions de la societat i connectar amb les seves demandes majoritàries.

"PSC DE BORRELL"

En concret, Alamany ha requerit a Colau perquè "no es deixi condicionar ni per les paraules de Sánchez, ni per les paraula d'Iceta", i ha lamentat el que considera un discurs de la confrontació per part del partit socialista.

"Sorprèn que Iceta lideri el discurs de la confrontació fins i tot més que el PSOE, i això és una de les coses que no entenem", ha dit en relació al PSC, que va votar en contra de la proposta de reacció institucional a la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona.

Alamany ha lamentat que el PSC s'hagi allunyat "de les posicions de Pascual Maragall o Pallach, i que s'assembli més al partit socialista de Borrell", i ha assegurat que actualment els socialistes no afavoreixen la conciliació per la qual està la majoria de la societat catalana, segons ella.

REACCIÓ DELS PARTITS

Preguntada per quina hauria de ser la resposta dels partits polítics a la sentència del judici de l'1-O, Alamany ha dit: "Els partits sobiranistes han d'asseure's i emplaçar-se a trobar una resposta davant la sentència que té a veure amb el compromís dels drets i llibertats".

Una resposta transversal, ha argumentat la regidora d'ERC, els permet "ser més fortes per encarar-se a la repressió i a la involució de drets", i ha afegit que 7 de cada 10 ciutadans estan en contra d'aquesta situació tant a Catalunya com a la resta d'Espanya.