Publicat 30/6/2020 20:26:44 +02:00CET

Airbus anuncia una retallada de 15.000 llocs de feina al món, 900 a Espanya

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El fabricant aeronàutic Airbus ha anunciat aquest dimarts que preveu retallar 15.000 llocs de feina abans de l'estiu de 2021, dels quals 900 corresponen a Espanya per l'impacte de la crisi del coronavirus en el negoci.

En concret, retallarà 5.100 a Alemanya; 5.000 llocs a França; 1.700 en l'el Regne Unit; 900 a Espanya i 1.300 en diferents punts en els quals està present a nivell mundial.

Airbus ha assegurat treballarà amb els seus interlocutors socials per limitar l'impacte d'aquest pla "confiant en totes les mesures socials disponibles", entre les quals s'inclouen sortides voluntàries, jubilacions anticipades i plans d'atur parcial a llarg termini quan sigui apropiat.

En la reunió aquest dimarts amb els sindicats per informar sobre el pla d'ajust, la companyia ha argumentat que l'activitat comercial de les aeronaus comercials ha disminuït prop del 40% en els últims mesos per la "crisi sense precedents" a la qual s'enfronta la indústria.

En aquest sentit, ha explicat que atès que no s'espera que el trànsit aeri es recuperi als nivells anteriors a Covid-19 abans de 2023 i potencialment fins el 2025, necessita prendre mesures addicionals per reflectir la perspectiva de la indústria posterior a Covid-19.

S'ha iniciat així el procés d'informació i consulta amb els agents socials amb la intenció d'aconseguir acords per a la seva aplicació a partir de la tardor de 2020.

"Airbus s'enfronta a la crisi més greu que aquesta indústria ha experimentat mai", ha apuntat el conseller delegat d'Airbus, Guillaume Faury. "Les mesures que hem pres fins ara ens han permès absorbir el xoc inicial d'aquesta pandèmia mundial. Ara, hem d'assegurar-nos que podem sostenir la nostra empresa i sortir de la crisi com un saludable líder aeroespacial mundial, ajustant-nos als aclaparants desafiaments dels nostres clients", ha assenyalat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Menys hospitalitzats a Lleida per la covid-19 i més persones als centres d'aïllament

 2. 2

  Matadepera (Barcelona) suspèn els actes públics després de detectar dos positius més

 3. 3

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 4. 4

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 5. 5

  Salut no descarta suspendre el Sant Jordi d'estiu: "Ho hem de valorar"