Publicat 9/1/2019 18:58:40 +01:00CET

Airbnb diu que Catalunya "no té cap regla clara" per distingir els operadors professionals

Logo d'Airbnb
FLICKR - Archivo

La plataforma recorda que va implementar una casella per identificar la llicncia

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Airbnb ha afirmat que Catalunya "encara no té cap regla clara" que distingeixi els qui volen compartir la seva prpia llar dels operadors professionals i ha recordat que va afegir una casella per identificar els números de llicncia dels habitatges d'ús turístic.

Així s'ha pronunciat en un comunicat aquest dimecres en referncia al requeriment de la Generalitat d'eliminar els anuncis d'allotjament turístic que no compten amb el número de registre.

Airbnb afegeix també que des del juny de l'any passat compta amb una nova eina tecnolgica per ajudar els amfitrions a seguir la normativa de turisme de Barcelona i Catalunya, i facilitar la identificació dels mals actors per part de les administracions públiques, en les seves paraules.

La plataforma turística defensa que també requereix als nous amfitrions que indiquin si el seu allotjament ha de registrar-se, així com que aquests han de donar el seu consentiment perqu algunes de les seves dades puguin ser compartides amb les autoritats locals i regionals.

"Airbnb ha estat una empresa pionera a Catalunya en la lluita contra els mals actors i a ajudar els amfitrions a seguir la normativa de turisme", ha assenyalat la companyia, a més de recordar que collabora amb centenars de governs arreu del món.

Aquest mateix dimecres, l'Associació Espanyola de Plataformes Digitals de Lloguer Temporal (PAT) ha anunciat que ja ha retirat l'oferta d'habitatges vacacionals catalans que no compten amb el registre obligatori.