Publicat 20/11/2019 15:39:15 +01:00CET

Aigües de Barcelona celebra que la resolució del TS aportarà "estabilitat institucional"

Àngel Simón (Agbar) en una conferència dels 'Dinars Cambra'
AGBAR - Archivo

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Aigües de Barcelona ha celebrat aquest dimecres que continuarà prestant el servei de proveïment d'aigua i sanejament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb garanties de continuïtat, qualitat i excel·lència com fins ara i que la resolució del Tribunal Suprem (TS) aportarà "estabilitat institucional i seguretat jurídica" contra l'emergència climàtica i la gestió de recursos hídrics.

Ho ha dit en un comunicat després de fer-se pública una sentència del Suprem que avala la societat mixta Aigües de Barcelona constituïda el 2012 per Agbar i l'AMB, i tomba l'anul·lació emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ha subratllat que la sentència ratifica la posició d'Agbar i de l'AMB en la gestió del cicle integral de l'aigua, "entenent que els acords adoptats el 2012 i el 2013 per l'entitat metropolitana són completament legals, eficaces i conformes a dret".

D'aquesta manera, veu ratificats "íntegrament" els seus arguments en defensa de la constitució de l'empresa públic-privada, amb la desestimació dels recursos interposats contra la creació de l'empresa mixta.

Per a la companyia, "Agbar és l'única empresa capaç de dur a terme aquest servei a tres milions de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana".

"Cap altra companyia disposa de la titularitat de les infraestructures i instal·lacions imprescindibles per desenvolupar aquest servei, construïdes i finançades per Agbar", afegeix, i ressalta que ratifica la valoració dels actius de l'empresa per un valor de 476 milions d'euros.