Publicat 10/7/2019 12:22:16 +02:00CET

Aguado rebutja la taula a tres que proposa Ayuso amb Vox a Madrid perquè "no hi ha res més a negociar"

Pleno de la Asamblea de Madrid para elegir a los senadores de designación autonómica
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha rebutjat la taula a tres que ha propostat la portaveu del PP, Isabel Díaz Ayuso, amb Vox perquè entén que "no hi ha res més a negociar" amb aquesta última formació.

"No hi haurà més reunions a tres perquè no hi ha res més a negociar", ha etzibat durament, preguntat per la proposta que plantejarà en el seu discurs Díaz Ayuso durant el ple d'investidura que se celebrarà sense candidat.

Aguado ha explicat que aquesta trobada a tres ja va tenir lloc aquest dimarts i que la portaveu de Vox, Rocío Monasterio, ni es va molestar a veure quin era l'acord de 155 punts que van assolir el PP i Cs. Volia una reunió i una foto "i la va tenir", ha reblat.

El portaveu de Cs ha recordat que la reunió a tres d'aquest dimarts "tenia la finalitat d'explicar a Vox l'acord que van tancar el PP i Cs" i Monasterio "no va voler" que l'hi expliquessin "ni entrar al detall" i per això "no té sentit tenir més reunions".

"No hi haurà més taules ni reunions a tres, hi ha un acord tancat i si Vox rectifica haurà de comunicar-ho al president de l'Assemblea, Juan Trinidad, i si no, lamentant-ho molt haurem d'anar a unes segones eleccions", ha insistit.

"FRACÀS" DEL PLE

Sobre el ple d'investidura sense candidat, ha admès que és un "fracàs" després que hagin passat 47 dies des que els madrilenys parlessin "clar" en unes eleccions i "diguessin que no volien populismes a la Comunitat de Madrid, que no volien imposicions fiscals, ni intervencionismes sinó que apostaven per la llibertat".

Per a Aguado, el mandat va ser "clar" i consistia a "posar-se d'acord" i, en això, ha assegurat, "han estat treballant el PP i Cs". "Però avui Vox l'ha bloquejat perquè s'ha tornat a aliar, com va fer a Múrcia, amb el PSOE i Podem. Aquest bloqueig ens porta, si no rectifiquen, a unes altres eleccions a Madrid", ha considerat.