Actualitzat 29/05/2014 14:34

El xef Nando Jubany apadrina la II Setmana Bio de Catalunya, amb més del doble d'activitats

El conseller J.M.Pelegrí y el chef Nando Jubany
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El cuiner Nando Jubany ha apadrinat la segona edició de la Setmana Bio, organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que es farà des d'aquest divendres i fins al 8 de juny en tot el territori català i oferirà 190 activitats per promoure els productes ecològics.

Això suposa més que duplicar les 80 activitats organitzades l'any passat, segons ha destacat aquest dijous en roda de premsa el conseller Josep Maria Pelegrí, que ha assegurat que l'agricultura ecològica a Catalunya està experimentant un creixement "constant i sostingut".

Ha remarcat que Catalunya és pionera a l'Estat espanyol en aquest sector, amb més de 2.500 empreses certificades, i ha considerat que és "un orgull" que els pagesos catalans s'hagin pres seriosament aquest procés, el que ha assegurat que ofereix molt bones expectatives de futur.

Ha constatat que, des de l'any 2000, el nombre d'operadors ecològics s'ha quintuplicat a Catalunya, passant de 450 a 2.470 operadors, i la superfície inscrita s'ha multiplicat per deu (de 10.807 a 112.408 hectàrees).

Pel que fa a la facturació de les empreses ecològiques, el 2012 ha estat de 152 milions d'euros, fet que suposa un increment de més del 44% respecte al 2010.

El conseller ha afirmat que els consumidors estan cada vegada més interessats en aquest tipus de productes, un extrem en què ha coincidit Jubany, que ha subratllat que els productes ecològics aporten un valor afegit "que es nota a la taula".

"Cada dia ens sembla més important saber què mengem", ha manifestat Jubany, que ha assegurat que en el seu restaurant no té gairebé cap producte que no sàpiga d'on ve i qui ho produeix.

PROGRAMA

Les activitats de la Setmana Bio inclouran sessions divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions i menús especials en restaurants, entre d'altres.

Destaca, per exemple, la tercera trobada de 'padrins' de les gallines de la granja Gallarets de La Pera (Girona), durant el que es podran conèixer gallines que escolten música clàssica i disposen de plantes medicinals, i també es podrà provar un ou d'aquestes gallines, maridat amb un vi de l'Empordà i cuinat en un forn solar.

També es podrà participar en una visita a tres cellers ecològiques que tenen la seva activitat al parc Natural del Cap de Creus (Girona), així com en un 'show cooking' a Barcelona, amb quatre cuiners que prepararan receptes amb productes 'quilòmetre zero', entre desenes d'activitats més.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés