Publicat 22/01/2014 12:53

La Universitat de Lleida aconsegueix produir porcs amb un greix més saludable

Carne con menos grasa saturada
UNIVERSITAT DE LLEIDA

LLEIDA 22, (EUROPA PRESS)

La Unitat de millora genètica del porcí de la Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit produir carn amb menys greix saturada i més proporció de monoinsaturats, de millor propietats organolèptiques, i més saludables per al consumidor, ha informat aquest dimecres la facultat en un comunicat.

La utilització d'aquesta variant en els programes de millora genètica comercial està en procés de protecció, tot i que de moment els resultats de la recerca s'han publicat en la revista internacional 'Plos One' amb el títol 'A Functional Variant in the Stearoyl-CoA Desaturase Gene Promoter Enhances Fatty Acid Desaturation in Pork'.

La Unitat de millora genètica del porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) porta 12 anys treballant en la millora de la carn de porc de la raça Duroc, que es caracteritza per tenir un alt grau d'infiltració de greixos en la seva carn i ser molt apreciada en la producció de curats de qualitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés