El menú de 500 euros es va servir a 421 persones
BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -
Cuiners i pastissers catalans que sumen 30 estrelles Michelin i 48 sols Repsol van oferir dissabte passat 14 de desembre un sopar a la Llotja de Cereals de Barcelona en la qual van recaptar 210.500 euros per als afectats per la DANA a Valncia.
Nandu Jubany i Joan Roca, amb els seus respectius equips, van coordinar desenes de cuiners i professionals del món de la gastronomia, informen aquest dilluns en un comunicat els organitzadors, 'Des de Valncia per a Valncia'.
El sopar va comptar amb la collaboració de 300 voluntaris entre cuiners, personal de sala, de material d'hostaleria, de llums i so, suport de coordinació i fabricadors, entre altres, i va constar d'un menú que es va servir a 421 persones i va costar 500 euros.
Els padrins del sopar van ser Ferran Adri i Carme Ruscadella, que van oferir la seva ajuda i coordinació com a caps de cuina "d'honor" en aquest esdeveniment.
A més, l'esdeveniment va comptar amb la periodista gastronmica de 'La Vanguardia' Cristina Jolonch com a presentadora i les actuacions dels Castellers de Vilafranca, així com el cantant Antonio Orozco.
PARTICIPANTS
Van participar en el sopar Ferran Adri, Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall, Martina Puigvert, Carles Gaig, Pere Monjo, David Andrs, Joan Junc, Jordi Vil, Albert Adri, Oliver Peña, Albert Raurich, Raül Balam, Óscar Manresa, Paolo Casagrande, Carles Abellan, Xavier Pellicer, Rafa Peña, Paco Pérez, Javier i Sergio Torres, Nandu Jubany, Andrés Torres, Toms Abellan, Max Colombo, Artur Martínez, Joan Roca, Romain Fornell, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Mateu Casañas, Christian Escrib i Lluc Crusellas.
També van participar les entitats Cambra de Barcelona, Fundació Damm, elBulli Foundation i Fundació Alícia, entre altres; cellers com Torelló, Ca N'Estruc, Álvaro Palacios i Niepoort, i empreses com Vila Viniteca, Euroselecció i Grup GSR.
INICIATIVA INTERNACIONAL
Aquesta va ser una inicitiva que es va dur a terme en diversos pasos del món, ja que centenars de cuiners i professionals relacionats amb la restauració van oferir sopars i esdeveniments gastronmics amb el mateix objectiu.
La iniciativa 'Des de Valncia per a Valncia' va sorgir arran de la catstrofe de la DANA a Valncia i ha pres forma de mans dels cuiners Ricard Camarena, Begoña Rodrigo i Quique Dacosta, que junts han mobilitzat a la resta de la comunitat gastronmica a nivell global.