Publicat 16/12/2024 20:59

Agro.- Un sopar de 30 xefs i pastissers catalans 'Michelin' recapta 210.000 euros per la DANA

Diferents xefs 'Michelin' en el sopar per recaptar fons per la DANA aquest passat dissabte 14 de desembre
DESDE VALENCIA PARA VALENCIA

El menú de 500 euros es va servir a 421 persones

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

Cuiners i pastissers catalans que sumen 30 estrelles Michelin i 48 sols Repsol van oferir dissabte passat 14 de desembre un sopar a la Llotja de Cereals de Barcelona en la qual van recaptar 210.500 euros per als afectats per la DANA a València.

Nandu Jubany i Joan Roca, amb els seus respectius equips, van coordinar desenes de cuiners i professionals del món de la gastronomia, informen aquest dilluns en un comunicat els organitzadors, 'Des de València per a València'.

El sopar va comptar amb la col·laboració de 300 voluntaris entre cuiners, personal de sala, de material d'hostaleria, de llums i so, suport de coordinació i fabricadors, entre altres, i va constar d'un menú que es va servir a 421 persones i va costar 500 euros.

Els padrins del sopar van ser Ferran Adrià i Carme Ruscadella, que van oferir la seva ajuda i coordinació com a caps de cuina "d'honor" en aquest esdeveniment.

A més, l'esdeveniment va comptar amb la periodista gastronòmica de 'La Vanguardia' Cristina Jolonch com a presentadora i les actuacions dels Castellers de Vilafranca, així com el cantant Antonio Orozco.

PARTICIPANTS

Van participar en el sopar Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall, Martina Puigvert, Carles Gaig, Pere Monjo, David Andrès, Joan Juncà, Jordi Vilà, Albert Adrià, Oliver Peña, Albert Raurich, Raül Balam, Óscar Manresa, Paolo Casagrande, Carles Abellan, Xavier Pellicer, Rafa Peña, Paco Pérez, Javier i Sergio Torres, Nandu Jubany, Andrés Torres, Tomàs Abellan, Max Colombo, Artur Martínez, Joan Roca, Romain Fornell, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Mateu Casañas, Christian Escribà i Lluc Crusellas.

També van participar les entitats Cambra de Barcelona, Fundació Damm, elBulli Foundation i Fundació Alícia, entre altres; cellers com Torelló, Ca N'Estruc, Álvaro Palacios i Niepoort, i empreses com Vila Viniteca, Euroselecció i Grup GSR.

INICIATIVA INTERNACIONAL

Aquesta va ser una inicitiva que es va dur a terme en diversos països del món, ja que centenars de cuiners i professionals relacionats amb la restauració van oferir sopars i esdeveniments gastronòmics amb el mateix objectiu.

La iniciativa 'Des de València per a València' va sorgir arran de la catàstrofe de la DANA a València i ha pres forma de mans dels cuiners Ricard Camarena, Begoña Rodrigo i Quique Dacosta, que junts han mobilitzat a la resta de la comunitat gastronòmica a nivell global.