BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -
Grans figures del món de la gastronomia es donaran cita aquest diumenge a l'Hotel Majestic de Barcelona amb motiu de la segona edició del Wine&Culinary International Fòrum, un congrés bianual que plasma l'harmonia entre el vi i la cuina.
Sota el lema 'Creativitat i Mercat', sommeliers, xefs i periodistes, tant nacionals com internacionals, debatran i abordaran els maridatges entre vi i cuina, i alhora analitzaran models d'èxit d'alguns dels mercats internacionals de vi més importants del món.
Ho faran a través de tallers, 'show cookings', degustacions, tallers i ponències en les quals participaran el president de Cellers Torres, Miguel A. Torres; el xef del Celler de Can Roca Josep Roca, i el que va ser el millor sommelier del món el 2010, Gérard Basset.
L'esdeveniment s'emmarca dins de l'Any Internacional de la Dieta Mediterrània, i per aquesta raó també tindrà l'enfocament de salut del doctor Ramón Estruch, consultor sènior de medicina interna de l'Hospital Clínic de Barcelona.
L'ex sommelier d'elBulli entre els anys 2000 i 2011, Ferran Centelles, transmetrà la seva passió pel vi, i el president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, Joan Ras, presentarà la demostració culinària 'La cuina del terrer de Nando Jubany', propietari de Can Jubany.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, clausurarà la jornada, patrocinada per Cellers Torres i la Fundació Dieta Mediterrània.