Publicat 01/02/2015 12:35

La seu mundial de la Bullipedia Lab de Ferran Adrià estarà operativa el març

Ferran Adria
SAM MELLISH

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

La seu mundial de la Bullipedia Lab del xef Ferran Adrià, un espai en el qual s'ordenarà tot el coneixement sobre gastronomia per crear aquesta gran enciclopèdia en línia, estarà "totalment operativa" el març, segons han assegurat a Europa Press fonts pròximes al projecte.

Ubicat al número 17 del carrer Mèxic de Barcelona, el nou laboratori tindrà una aparença industrial, ja que s'alça en una antiga fàbrica tèxtil amb una superfície de 1.800 metres quadrats.

Al voltant de 80 professionals de diferents disciplines treballaran en aquest projecte, dedicant el seu temps al que Adrià defineix com "la síntesi de la informació culinària", ja que sovint es creu descobrir noves receptes que, en realitat, daten de diversos segles enrere.

Es tracta d'un espai col·laboratiu que pretén ordenar tots els coneixements sobre cuina i gastronomia i que aquests es puguin compartir, i és que Adrià ja ho va advertir quan va esbossar les línies generals del projecte en el marc d'Alimentària 2014: "No és un projecte sobre cuina, sinó sobre coneixement i reflexió".

A la seu de la Bullipedia Lab serà on professionals, escoles de cuina i universitats acudiran a la recerca d'informació i on es donaran les eines necessàries per ordenar el coneixement gastronòmic; per exemple, hi ha una secció amb panells informatius sobre els mètodes creatius culinaris.

La Bullipedia Lab és la part més teòrica de 'ElBullifoundation', el projecte que constitueix la nova etapa d''elBulli', l'emblemàtic restaurant d'Adrià ubicat a la Cala Montjoi de Girona que ha estat elegit el millor del món durant tres anys, del 2006 al 2009, i que va tancar les portes com a restaurant el 30 de juliol de 2011 per reinventar-se com a 'ElBullifoundation'.

'ElBullifoundation' s'estructura entorn de tres pilars: 'elBulli 1846' --el 1846 fa referència als plats que va crear 'elBulli'--, que és el centre experimental on es desenvoluparan les activitats i que tindrà un apartat de 'smart city'; l'equip creatiu anomenat elBulli DNA, que s'encarregarà de la investigació i la divulgació en línia --els dos projectes ubicats a la Cala Montjoi--, i la Bullipedia, que divulgarà informació sobre el fons creatiu de ElBulli i la gastronomia.

PARALITZACIÓ TEMPORAL DE 'ELBULLIFOUNDATION'

Precisament, la setmana passada Adrià va demanar paralitzar la tramitació de la llei 'ad hoc' que permetria la construcció d''ElBullifoundation' a la Cala Montjoi per estudiar les al·legacions que s'han presentat al projecte.

La llei que ha de permetre la consolidació de 'ElBulliFoundation' ha despertat una forta oposició de grups ecologistes per l'impacte d'aquesta construcció al parc Natural del Cap de Creus.

Tot i això, el xef manté el seu compromís i no es planteja cap canvi d'ubicació, ja que en febrer començaran els treballs per ampliar un 20% la superfície de 'ElBulli' actual, després de sol·licitar a l'Ajuntament de Roses que tramiti la llicència d'obres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés