BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha defensat el valor del control sanitari i del benestar porcí per seguir augmentant les exportacions catalanes del sector, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.
Pelegrí ha afirmat que per garantir la "competitivitat i fortalesa" de les exportacions del sector porcí és de gran importància el compliment de les normes sanitàries i de benestar animal.
El comerç exterior català de la carn de porc representa el 70% del total de les exportacions espanyoles i s'estima que les exportacions de carn porcina catalana s'incrementaran el 2013 un 12,4% respecte a la mitjana del període 2010-12.
El matí d'aquest dimarts el conseller ha inaugurat la jornada tècnica 'Sector porcí: reptes de present i de futur', organitzada per l'Organització Interprofessional del Porcí de Capa Blanca.
Durant la inauguració, Pelegrí ha ressaltat que el sector porcí espanyol és un model de referència, tant a escala mundial com europea, i segueix sent el segon productor de la Unió Europea, per darrere d'Alemanya.