Actualitzat 20/5/2014 15:14:28 +00:00 CET

Panrico cita els treballadors de Santa Perpètua per analitzar la sentència de l'AN

Donuts, Panrico, bollería, dulces,
EUROPA PRESS

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La direcció de Panrico ha citat el comitè d'empresa de la fàbrica de Santa Perpètua (Barcelona) i després al comitè intercentres de Catalunya aquest dijous per valorar conjuntament la sentència de l'Audiència Nacional, que declara injustificats els 156 acomiadaments fixats per al 2015 i 2016, segons ha informat aquest dimarts la companyia.

Panrico ha assegurat aquest dilluns que la sentència declara l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) fet per la companyia com "vàlid i ajustat a dret".

L'ERO de Panrico, signat el mes de novembre passat, preveia l'extinció d'un màxim de 745 contractes en quatre anys: 312 acomiadaments el 2013; 277 per a aquest any; 79 extincions per al 2015 i 77 per al 2016.

El fabricant de Donuts i Bollycao ha subratllat que l'Audiència admet que "no existeix cap causa de nul·litat de l'ERO", i incideix que en el cas de la planta de Santa Perpètua, on la plantilla està en vaga des del 13 d'octubre del 2013, la sentència declara que "no existeix nul·litat per vulneració del dret de vaga i justifica plenament el nombre d'afectats, així com les modificacions de salaris aplicades i això per ser la planta amb més nombre de treballadors i costos més elevats".

Mentre que en el cas de la planta de Múrcia assegura que la mesura és correcta perquè "no caben les inversions requerides per refer el centre de treball atenent a la situació econòmica de la companyia".

Tot i això, l'Audiència Nacional ha declarat injustificats 156 acomiadaments a Panrico, els fixats per al 2015 i 2016, perquè considera que les esmentades extincions no es van ajustar a dret.

Panrico ha assegurat respecte a aquest punt que la comissió de negociació ja va acordar el novembre del 2013 la constitució d'una comissió de seguiment de l'ERO que des d'aleshores supervisa l'evolució de l'empresa per modular, en el seu cas, les mesures i que, "afortunadament, ja existeixen acords amb els centres de treball que minimitzen la situació i altres estan sent avaluats per resoldre-la".