Publicat 31/01/2014 14:23

Neix el Clúster Foodservice de Catalunya per impulsar projectes transformadors

Presentación del Clúster Foodservice de Catalunya
GOVERN

Està liderat per deu empreses catalanes que facturen més de 3.000 milions

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha impulsat el Clúster Foodservice de Catalunya, una associació amb personalitat jurídica i sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure i reforçar la competitivitat d'aquest sector, que inclou tots els canals de venda que impliquen un consum alimentari fora de la llar, així com impulsar projectes transformadors.

Ho han presentat aquest divendres el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; el president del Clúster, Jaume von Arend, i el director general de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta), Josep Maria Monfort.

L'entitat estimularà sinergies entre els agents de la cadena de valor per impulsar projectes d'innovació internacionals i de desenvolupament de nous productes, tant en el referent als ingredients com els envasos.

El Clúster Foodservice de Catalunya està integrat per deu empreses catalanes que, en el seu conjunt, facturen més de 3.000 milions d'euros i contracten 22.400 persones: Serhs, Áreas, Gallina Blanca, AN Grup, Eat Out, Tupinamba, Fòrum Gastronòmic, Audens Food, Àngel Bosch i l'Irta.

"El lideratge i el protagonisme del Clúster passa ara a ser del món empresarial", ha afirmat Puig, que ha indicat que a Catalunya hi ha establertes unes 450 empreses del segment del 'foodservice', i que aquest sector té un volum de negoci en la comunitat de més de 4.880 milions.

Von Arend ha destacat que l'entitat està oberta a nous membres i a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector, i ha indicat que les línies estratègiques passen pel desenvolupament i innovació del producte, coneixement del mercat i tendències, i la millora de l'eficiència en les operacions de logística.

Per la seva banda, Monfort ha asseverat que la sendera per aconseguir un sector agroalimentari competitiu en el marc d'una economia global és "fer una aposta clara i decidida en la investigació, el desenvolupament i la innovació".

POLÍTICA CATALANA DE CLÚSTERS

La política de clústers de Catalunya, iniciada el 1993, ha estat pionera a tot el món, i actualment a prop de 1.000 empreses de la comunitat treballen en associacions clúster.

La Generalitat va donar llum verda el desembre al Programa Catalunya Clústers, que té com a objectiu fer de la política de clúster un instrument indispensable per avançar en la transformació del model industrial, i els clústers que formin part d'aquest programa s'identifiquen a través de la marca Catalunya Clústers.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés