Actualitzat 15/7/2013 20:18:42 CET

Agro.- Neix Agroforum per impulsar els sectors agrari, agroalimentari, forestal i món rural

Constitución de Agroforum con el conseller Josep Maria Pelegrí
GOVERN

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La plataforma Agroforum ha nascut aquest dilluns amb l'objectiu de reflexionar i debatre sobre els sectors agrari, agroalimentari, forestal i el món rural amb la mirada posada en tots els canvis que han d'esdevenir-se amb horitzó 2050, ha informat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat en un comunicat.

El conseller del ram, Josep Maria Pelegrí, ha destacat que Agroforum vol ser un ampli marc de reflexió que doni resposta als reptes i incerteses del segle XXI: "Davant d'aquestes incerteses, el millor és poder actuar de manera conjunta i global. La rellevància dels reptes ens obliga a optimitzar totes les energies i aprofitar les sinergies".

La iniciativa sorgeix de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (Icea) i la seva posada en marxa s'impulsa amb la Fundació del Món Rural (FMR) de la Conselleria, que s'encarrega de dissenyar i impulsar els models de desenvolupament i de valoració de les zones rurals des d'una perspectiva multidisciplinari.

El Govern està representat en el consell directiu d'Agroforum a través del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i participen en aquesta plataforma col·legis professionals, escoles d'agricultura, facultats de veterinària i empresaris de referència, a més de les principals fundacions vinculades al sector agrari, agroalimentari i del medi rural de Catalunya.

La plataforma impulsarà el treball en xarxa per dissenyar les noves estratègies de futur, i portarà a terme conferències i debats que permetin les aportacions i el coneixement de tots els participants.