Publicat 25/03/2014 09:43

L'Olivé compleix 30 anys de cuina "familiar, catalana i mediterrània" a Barcelona

Grup Olivé:Oriol Olivé (dtor.Operaciones) Artur Estrada (dtor) Josep Olivé (pte)
REST.L'OLIVÉ/ARDUINO VANNUCCHI

BARCELONA, 25 març (EUROPA PRESS) -

El restaurant barceloní L'Olivé acaba de fer 30 anys, durant els quals s'ha convertit en un grup que ha obert quatre establiments més a la ciutat amb una cuina "familiar, catalana i mediterrània", i ara fa front a la crisi.

"Els últims cinc anys són difícils, però anem aguantant", ha explicat durant una trobada amb la premsa el president del Grup Olivé, Josep Olivé (Sant Joan Despí, 1953), que fins i tot insinua novetats.

"Probablement aquest any puguem ampliar alguna cosa; tenim algun projecte", ha dit sense voler concretar més, i s'ha definit desenfadadament com un prejubilat, al costat del seu fill Oriol --director d'operacions del grup-- i Artur Estrada, director general.

El local va canviar de xef al febrer: Francesc Grau s'ha jubilat després de tres dècades al grup i l'acaba de substituir Joan Clotet, jove però que porta una dècada en aquest mateix grup.

Tot i això, la carta seguirà sent familiar, catalana i mediterrània, com els responsables de L'Olivé defineixen aquest i la resta dels seus locals: Barceloneta (des del 1996 al moll de Pescadors, amb protagonisme del peix i marisc), Paco Meralgo (taverna de tapes creada el 2002), Vinya-Roel (restaurant-enoteca obert el 2005) i, des del 2008, Tuset.

Paco Meralgo està a la mateixa cantonada de l'Eixample on va néixer L'Olivé --que el 2000 es va traslladar a Balmes-Consell de Cent--, i on havia menjat el recent difunt Adolfo Suárez pocs anys després de deixar la presidència del Govern espanyol, ha recordat Josep Olivé.

"CASA DE MENJARS SERIOSA I DECENT"

La primera seu del restaurant va obrir el 1984 i és una "casa de menjars seriosa i decent" --com el va definir el seu fundador-- i amb 39 plats, que ara, a la seu actual, són més de 80, inclosa gairebé la trentena de plats més emblemàtics.

Entre aquestes receptes antològiques hi ha la croqueta de senglar amb melmelada de nabius, la 'xatonada', el 'trinxat' de la Cerdanya amb rosta i el gelat de prunes a l'armanyac.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés