Publicat 13/02/2015 13:38

L'índex de conversió influeix en la reducció de nitrogen dels purins

Prueba piloto sobre purines en la granja del Irta en Monells
GENCAT

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha constatat que l'ús de baixos nivells de proteïna bruta amb un equilibri adequat dels aminoàcids en els pinsos i l'obtenció d'uns bons índexs productius minimitzen les excrecions de nitrogen en els purins.

Aquesta és una de les primeres conclusions obtingudes en la granja pilot de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) de Monells (Girona), que forma part del projecte Life + 'Futur agrari' coordinat per la Conselleria, ha informat aquest divendres en un comunicat.

La prova pilot, que s'ha portat a terme amb porcs allotjats de manera individual per poder controlar el consum de pinso i la qualitat de la canal, ha usat dues dietes diferents: una formada per sis tipus de pinsos i una altra per dos.

A causa de l'allotjament individual dels porcs i les bones condicions ambientals de les instal·lacions, en les dues dietes els animals han tingut un Guany Mitjà Diari (GMD) de 0,886 quilos i l'Índex de Conversió (IC) de 2,25 --molt per sota de la mitjana catalana--, cosa que ha contribuït que la quantitat de nitrogen excretat s'hagi reduït un 38%.

Així i tot, s'han trobat diferències en el nivell d'excreció de fòsfor, que ha estat un 20% més en la dieta de dos pinsos.

La investigació ha conclòs que amb una alimentació multifase que s'ajusti al màxim als requeriments de proteïna i fòsfor de l'animal, i amb uns bons índexs productius s'aconsegueixen reduccions importants de nitrogen i fòsfor en les excrecions del porc.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés